Slovenski Google – Najdi.si nas uvršča med najboljše blogerje

Največji slovenski iskalnik najdi.si ((ki je pred kratkim prešel v last podjetja Telekom)) je objavil rezultate najbolj iskanih pojmov pri nas. Med vsemi sestavljenimi Top 10 se je (prvič?) pojavila tudi lestvica najbolj iskanih blogov.
Pokal

Sledijo si takole:

 1. Jonas
 2. Had
 3. Mojčina pesem
 4. The Glory of Carniola
 5. Godlerifikacija
 6. Starševstvo +
 7. Za narodov blagor
 8. Trinajsti oblogar
 9. oslikarstvuinšečem
 10. Nergač

7/10

Sedem ((Kaj je s to sedmico zadnje čase?)) od naštetih domuje na siolovih tleh, kar nas ((Vse, ki pišemo bloge na www.blog.siol.net.)) brez dvoma uvršča med tvorce najbolj prepoznavne tovrstne skupnosti v slovenskem prostoru.

Je bil Najdi.si površen?

Sicer ne poznam načina, s katerim določijo, ali je iskalni pojem dejansko iskal blog s tem imenom ali pač vsebino na to temo, vendar je zelo verjetno, da je najdi.si spregledal najbolj seksi blog daleč naokoli, ki bi po mojem mnenju vsekakor spadal med prvih 10. Da moja trditev ni iz trte izvita kaže podatek, da je seks na absolutnem 9. mestu med vsemi Top 10 pojmi.

Sedem od desetih ali osem-in-še-nekaj od enajstih?

Če sedaj potegnemo črto, je iz Top 10 nastal pravzaprav Top11, med njimi pa je 8 siolovih. Tem osmim pa bi lahko prišteli vsaj še delček devetega, kajti had, ki je zasedel vsega spoštovanja in časti vredno 2. mesto (bog ve, če ga ne bi seks prehitel 😀 ), si je pot med zvezde do nedavnega utiral tudi na siolovih blogih.

Brez siola zmaga Carniola

Če bi torej izključil bloge največje tovrstne skupnosti v Sloveniji, ((na dan 11.7.2007 je številka 4902 in raste)) ostanejo le znamenita Carniolia Michaela Manskega, oslikarstvuinšečem, ki ga, po pravici povedano, ne poznam, in pa seveda tisti del hada, ki ni na Blogosu.

In kje sem jaz, PiRoman?

Vsekakor sem v pravi družbi. Zakaj nisem med najboljšimi? Vsak izmed zgoraj omenjenih ima svoje kvalitete. In kilometrino. Vztrajni so. Če se tega zavedajo ali ne, imajo recept za uspeh. Zato se zgledujem po njih in tako kot je Dajana nakazala pri Chefu (glej komentar št. 15) tudi jaz zase upam, da sem nekje med 50 ali 100. Da bom med prvih 10, bom pa še malo počakal. Tudi jaz bom enkrat velik. 😆

P.S.: Dobra novica za vse, ki bi se radi pridružili najboljšim. Vpišite svoj blog v Agregat in vaše objave bodo vidne na prvi strani Blogosa.

13 thoughts on “Slovenski Google – Najdi.si nas uvršča med najboljše blogerje

 1. Dragi Roman, s tvojo pomočjo sem se naučil upravljati s StatCounterjem in dodajati opombe pod črto. Ko boš imel pol ure časa in voljo nam, praznoglavcem dajati navodila, bi prosil za nasvete, kako narediti trcakback na kakšen drug blog in kako upravljati z RSS feedi (ali karkoli že so). Če se boš odločil in uslišal mojo željo, bom tvoj dolžnik na vekomaj veke.

Dodaj odgovor