Kako naredim Trackback v WordPress blogih

Tole je objava, na katero sem zelo ponosen, zato hočem o njej na eleganten način obvestiti vse, ki se jih tema neposredno dotika. ((To je samo za primer. V resnici ta objava ni vredna neke posebne hvale 😀 ))

Že nekaj obiskovalcev si je zaželelo navodila, kako se naredi trackback. ((TrackBack je orodje, s katerim opozorite druge blogerje na svojo objavo. Večina blogerjev ga uporablja, kadar želijo objavo z nekega bloga pokomentirati na svojem spletnem dnevniku.))

Ko napišete objavo, se pomaknite malce nižje. Tam najdete letvico Trackback. Kliknite plus na desni, da se vam odpre prostor za vnašanje povezave.

Trackback letvica
Sedaj potrebujete link oz. naslov, kamor želite trackback poslati. Jaz bom za primer naredil trackback na Kandelo, ki je predstavila prvi hostel v Bohinju. Tudi sam sem že bil v “Pod Voglom” in lahko rečem, da je super! Tik ob jezeru, veliko možnosti za zabavo in aktivno preživljanje prostega časa in super ljudje.

Obiščem torej stran, na kateri naj se vidi, da sem o tej temi pisal tudi jaz. ((svetujem, da si odprete novo okno)) Pomaknem se na konec objave in najdem mesto, kjer piše, da lahko naredim trackback. Ta beseda v sebi nosi povezavo, ki jo moram shraniti. To naredim z desnim klikom na besedo trackback in izberem shrani povezavo (ali shrani mesto povezave ali kaj podobnega).

Na strani najdem povezavo za trackback

Potem se vrnem na svojo objavo in povezavo prilepim v polje Pošlji trackbacke na naslednje naslove. Povezavo prilepim tako, da kliknem v polje, in uporabim ali Ctrl+V ali desni klik in nato Prilepi.

Trackback prilepim na pravo mesto

Ko prispevek objavimo, je rezultat viden v nekaj trenutkih.

Rezultat trackbacka

11 thoughts on “Kako naredim Trackback v WordPress blogih

  1. Roman, najlepša ti dala (Kandela, seveda mislim tule nate), kajti do tega trenutka nisem vedel kako se to naredi. Če smo kratki, v polje trackbacki enostavno prilepiš naslov objave, ki se mora zaključiti z besedo trackback/ in to je vse. Razlog zakaj tega nisem vedel pa se skriva v tem, da je na delovem tuditi to avtomatsko. Resnično najlepša hvala še enkrat 😉

  2. Pingback: Moje namizje

Dodaj odgovor