Kako preselim svoj blog

Težko. Odkar sem odprl svoj blog na Siolu in raziskal vse možnosti v nadzorni plošči, se mi je zdelo nekako samoumevno, da lahko celotno vsebino (vse objave, komentarje, kategorije itd.) z nekaj kliki preselim k drugemu ponudniku blogov. No, zdaj vem, da sem ves ta čas živel v zmoti.

Logotipi blogov

Da bi vsem blogerjem pokazal, kako se blog lahko preseli od ene skupnosti k drugi, sem si pred kratkim odprl blog z imenom Piroman še na eDnevniku, Večeru, Delu in RTV SLO. In glej ga zlomka – selitev bi uspela samo med dvema skupnostima. Samo Siolov Blogos in Delov Tuditi delujeta na WordPress podlagi in sta zato kompatibilna. Ostale tri zgoraj omenjene skupnosti imajo drugačne uporabniške vmesnike in se jih zato ne da izvažati in uvažati. ((Vsaj jaz nisem nikjer zasledil takšne možnosti.))

Torej, ker ne morem pisati o možnostih nomadskega življenja blogov (za selitve znotraj WordPressa je pa medtem že poskrbel Perko: Izvoz, Uvoz) sem se odločil, da razkrijem ozadja vseh naštetih. V prihodnjih objavah si boste lahko ogledali predstavitve posameznih nadzornih plošč in brali o mojih izkušnjah z njimi.

Povezani članki:

 • Napoved
 • Večer
 • Siol
 • eDnevnik
 • RTV
 • TudiTi
 • Najblog
 • ———————————

  11 thoughts on “Kako preselim svoj blog

  1. Dragi Kinkitone, s svojim ponudnikom (SiOL) sem nadvse zadovoljen. Moj namen je dober in z napovedano akcijo ne želim škodovati nikomur. Rad bi le predstavil možnosti, potem se pa naj vsak odloči sam.

   Lahko pa že vnaprej povem, da nekateri za svoje blogerje skrbijo dosti bolje kot drugi, zato želim tistim, ki morda živijo v nevednosti, pokazati, da je možno tudi drugače. 😉

  2. Sicer ne vem, kake vmesnike imata Večer in RTV SLO, vem pa, da ima eDnevnik Blogger. In če se ne motim, bi se v Blogger dalo prenesti vsebino sporočil tudi preko RSSa? No, to se mi zdi najlažji način, ne me za besedo držat. Je pa res, da ima WordPress neke možnosti exportanja, ki sem ga jaz že preizkusil, vendar le WordPress -> WordPress in ne na kak drug sistem.

  3. Zažigalec, jst imam pa vprašanje 🙂

   Mislim, da podobne objave še ni bilo, zato bo moje vprašanje bolj na mestu, je pa tudi res, da sam nisem še čisto nič gledal in je mogoče, da je zadeva prilično lahka in ni potrebno tvoje pomoči. A vseeno.

   Nekako bi na jesen rad preuredil svoj blog.

   Odstranil vse kategorije, dodal pa le tri, štiri nove z drugačnim imenom, vsebino itd. S tem, da bi se nekaj objav rešil, tiste, katerim sem dal dušo in telo pa bi obdržal, a le pod drugo kategorijo. To se verjetno da, mar ne?

  4. Off topic:

   Piroman, ali slučajno veš če se da na blogu napisati podpis., tako kot na forumu. Torej, da bi po vsaki objavi napisal izbrano besedilo , ali (to bi bilo šebolje) izbrano sliko

   LP, in hvala za odgovor če slučajno veš. Če pa ne veš, se pa ni treba preveč matrati z iskanjem odgovora

  5. @Perko: Ni za kaj 😉
   @Paucstadt: Spreminjanje kategorij sem dal na moj seznam za prihodnje objave.
   @Kašpar: Če se ti ljubi, pokomentiraj moj naslednji prispevek, ki govori prav o Večerovih blogih.
   @Meglicm: Takole na prvo žogo nimam ideje, kako bi ustvaril tak podpis. Pri blogih se mi kaj takega tudi ne zdi potrebno, saj se točno ve kdo je avtor bloga. Lahko pa kakšen slogan zapišeš npr. kot podnaslov bloga. V nadzorni plošči izberi Nastavitve > Splošno in nato Opis (Podnaslov).

  6. Imam neumno vprašanje. Ali morda kdo ve, če obstaja kaj podobnega v tujini kot googlov sistem Blogger in deluje na platformi wordpress, tako da je možno enostavno v nekaj korakih importirati obstoječi blog iz Siola? wordpress.com sem videl da to tudi ponuja (najprej sem mislil, da gre samo za proizvajalca programske opreme za bloge), ne vem pa, če so potem kakšne težave s šumniki in čem podobnim.

  7. Živjo!
   izbiram blog in upam na pomoč v poplavi ponudbe…
   rada bi blog, kjer ne bodo utripale reklame, ki bo zastonj, enostaven za uporabo, z veliko možnosti sprememb pri oblikovanju, v katerem bom lahko spreminjala fotografije za podlago in fotko v glavi bloga, ki omogoča veliko prostora za nalaganje fotk in videov,…
   kolikor sem se razgledovala, mi je najbolj padel v oči wordpress. Kaj pa predlagaš ti?

  Dodaj odgovor