Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Audi R8

Zverinski parček sem zagledal tam pri Ivančku. Kar tako sta se malo nastavljala, za nas firbce. Na nosu jima je pisalo, da sta švaba. Huda švaba. 4,6 do 100, manj kot 15 do 200, končna pa 301. Kilometrov na uro, sevede.

dsc00360.jpg

Audi R8 sicer ni moj sanjski avto, ((to bi bil Porsche 911.)) je pa hud. V njem je kar nekaj inovativne tehnologije, ki jo Audi tako lansira v serijsko uporabo. Viden del tega je npr. v prednjih žarometih, ki niso halogenski ali ksenonski, ampak sestavljeni iz led diod. ((občutno manjša poraba energije, dolga življenjska doba in če ena odpove, jih je še vedno mali milijon))

dsc00361.jpg

Še večjo revolucijo pa (vsaj zame) predstavlja ozvočenje Bang&Olufsen. 465 Wattov je optimiziranih za R8, tisto revolucionarno pa predstavljajo neke kontrafrekvence, ((mater, kot bi govoril o materiji in antimateriji)) ki izničujejo nezaželeni hrup (zvok motorja in vetra). Če mene vprašate, je to odveč – kdo si pa kupi dirkaško zverino, ki je ne bi hotel poslušati, kako rjove.

dsc00362.jpg

No, danes sem ju zagledal tam pred CD-jem, kjer smo minulo soboto kongresirali. Pa sem ju na hitro pofotkal in skočil naprej po opravkih. Ko sem se pol ure kasneje vračal po isti poti, ju že ni bilo več.

18 thoughts on “Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Audi R8

  1. Roman!
    Tudi jaz sem imel srečo videt teledva. Pa za informacijo, ravno ko so jih ljudem dajali na probo oz. so se nedefinirani ljudje z njimi vozili po centru sem sedel na malci v tomatotu. Naštel sem jih 17, eden za drugim so marširali in se bahali. Tako da sta bila tista dva pred CD-jem le da pritegneta prvi pogled. Resnične zveri v preobleki lepotic so se vozile naokorog… Ne vem kako da se jih je prb. 20 ustavilo ravno pri nas? Mogoče pa predstavljamo potencialni trg… (Ja seveda 🙂 )

  2. Baje jih je bilo včeraj več, samo nevem kje sem že prebiral, na enem blogu, veliko več in sami R8.
    Naj jih imajo, men se bl dopadejo Fordeki, pa ku** še pospeški, ubiješ se tako al tako z vsakim.
    Edino kar bi mel na svojem 2litašu je led luči, to me pa zanima kako se vidi.

Dodaj odgovor