Video evolucija – Viper's Video Quicktags 5.1.4

Trikrat hura za našega hišnika, ker nam je močno olajšal dodajanje naslednjih videoposnetkov: YouTube, Google Video, Ifilm, Metacafe Video, MySpace Video, Vimeo video, Quicktime Video, Flash video (FLV) in nenazadnje tudi generični video.

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4
1. Prejšnja verzija dodatka Viper’s Video Quicktags je bila 3.0.0, nova pa je 5.1.4. V nadzorni plošči – Dodatki – lahko sedaj staro verzijo brez skrbi onemogočite in aktivirate novo. Za lažjo predstavo kliknite na sličico. 😉

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4

2. Ko zadevo aktivirate, se vam v orodni vrstici za novo objavo pokažejo dodatni gumbi (glej prvo sliko). Videoposnetek sedaj v svoj zapis dodate tako, da kliknete ustrezni gumb in v okence, ki se ob tem odpre, prilepite pravo povezavo ((Če ste že pozabili: Copy= Ctrl+C , Paste= Ctrl+V)) in kliknite “Vredu”.

To pa še ni vse! Če zadevo aktivirate v naslednjih desetih minutah … 😀 … Ta nova verzija res prinaša še nekaj sladkorčkov.

3. V nadzorni plošči izberite Nastavitve > Video Quicktags. ((To se prikaže, če ste izvedli korak št. 1)) Kot lahko vidite tudi na sliki, je možno gumbe za posamezne vrste filmov prikazati ali pa skriti. To storite tako, da obkljukate tiste, ki bi jih radi videli oz. jih boste uporabljali. Za vsako vrsto posnetka lahko tudi določate privzeto širino in višino za predvajanje.

Video evolucija - Viper’s Video Quicktags 5.1.4

Dodatno lahko še določite, kako naj bo film v prispevku poravnan – levo, desno ali sredinsko, prestavite gumbe v urejevalniku v drugo vrstico (tisto skrito, ki jo prikličete z Alt+Shift+V) in za uporabnike Oken kot privzet predvajalnik nastavite Windows Media Player (priporočljivo). “Prompt for width and height?” vključi možnost, da vas ob vsakem dodajanju filma program vpraša, kakšna naj bo širina in višina okna. ((Ker lahko za vsako format posebej nastavim privzete nastavitve, imam jaz to funkcijo izklopljeno.))

4. Ko končate z nastavljanjem, ne pozabite na klik na “Potrdi spremembe“. Če slučajno karkoli ne štima, še vedno lahko kliknete na gumb levo spodaj – “Povrni na izvorne nastavitve”. 😎

Za konec pa še test: V nedeljo, 12.8. so na Trnfestu zažigali Vrooom

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iual_zBsbM0[/youtube]

In še ena huda predelava Lennonove pesmi Imagine v izvedbi A Perfect Circle
[googlevideo]http://video.google.com/videoplay?docid=6510130140573447468[/googlevideo]

Za tiste, ki imate lasten WordPress blog (ne na Blogosu): Viper’s Video Quicktags download

28 thoughts on “Video evolucija – Viper's Video Quicktags 5.1.4

 1. Hmmm, Perica … ne vem, kaj bi to bilo. Meni jih v Mozilli odpira brez problemov. V Internet Explorerju pa bodi pazljiv na sporočilo, ki se pokaže, ko klikneš na posamezen gumb. Moraš dovoliti, da se skripta izvede. Potem še enkrat klikni na gumb in okence se bo odprlo. Mora se. 😉

 2. Pingback: Anonimno
 3. Mam skoraj raje, da kr direkt “embbedam” video v HTML del prispevka. Ni potrebno nikakršnih dodatnih pluginov in zadeva vedno 100% deluje.

  Pri teh pluginih pa se že najmanjša sprememba v kodi video gostitelja pozna v nepravilnem delovanjem in če ni hitrega popravka oz. nove verzije plugina se pojavijo težave. Tak je bilo pri meni s ExtremeVideo plugin, predvidevam da je enako s Viper Video plugin.

  Lp

 4. lep pozdrav. mam vprašanje za tebe. ravnala sm se točno po zgornjih navodilih pa mi še vedno ne pokaže gumbov v orodni vrstici pri objavi. pa me zanima če maš kako idejo zakaj je tako? najlepška hvala za odgovor

  lp jajčk

 5. Meni se po aktivaciji tudi ni pokazal noben gumb. Potem sem vsake tolk prišla pogledat na blog, če je kaj drugače in zraven globoko razmišljala, kaj bi lahko naredila narobe in glejgazlomka, danes se prijavim na blog in tam v objavah se vidijo novi gumbki. Sem prepričana, da zato, ker sem bila zadnji mesec zelo pridna.

 6. Pozdravljen,

  ne vem v čem je težava, ampak pri meni se v grafičnem urejevalniku ne pojavijo gumbi z ikonami za dodajanje videov. Če želim dodajati video, moram izklopiti vizualno bogar urejevalnik. Imaš mogoče odgovor na ta problem? Uporabljam pa Firefox. Za pojsanilo se že v naprej zahvaljujem.

 7. @Iztok: Zanimivo. Mogoče je treba po aktivaciji osvežit urejevalnik.

  ZA VSE, KI GUMBOV NE VIDITE: ko boste v urejevalniku, pritisnite Ctrl+F5. To osveži celotno zadevo. Mogoče je to rešitev.

  Če je komu uspelo, naj tukaj javi, da bomo še ostali vedeli. 😉

Dodaj odgovor