Siolovi blogi v višji prestavi

Potem ko so vzdrževalna dela za skoraj cel dan upočasnila nalaganje strani in smo le s težavo pisali prispevke ter se premikali med blogi, so danes zvečer zdrveli z nadzvočno hitrostjo.

Prenova

Najbolj viden del prenove je vsekakor dodano glasovanje za posamezen prispevek na prvi strani Blogosa. Zadeva deluje kot nekakšno priporočilo za ostale obiskovalce. S klikom na plus ali minus ob objavi lahko dvignete ali znižate oceno posameznemu prispevku.

V ozadju je še posodobitev različice WordPressa in pa spremenjena arhitektura strežnikov, zaradi česar se mi sedaj, ko so se DNS zapisi osvežili, kot uporabniku kar nasmiha. Za tiste, ki ne razumete tegale zadnjega dela – blogi so veliko hitrejši. 😀

Če slučajno opazite kakšnega hrošča (napako, pomanjkljivost), lahko opažanje pustite v komentarju, ali pa se obrnete kar naravnost na hišnika. Dosegljiv je na blogi@siol.net.

19 thoughts on “Siolovi blogi v višji prestavi

 1. meni ne deluje nič hitreje kot prej in še črke so se mi zmešale. sem že javila naprej, ampak vseeno ….

  kaj ima glasovanje zveze s spletnim dnevnikom, če smo precizni? tisti, ki te ne marajo, bodo glasovali v minus, tisti, ki te marajo pa v plus. mislim, da kvaliteta prispevkov nima kakšne večje povezave z glasovanjem. se mogoče motim??

 2. glasovanje se je že na forumih po hitrem postopku čisto izrodilo, tako da nimam nekih velikih upov za glasovanje na blogih. Je pa res, da zadeva ni tako atraktivna kot na forumih, tako da se froci mogoče celo ne bodo igrali z njo. 🙂

  sicer pa, glede posodobitve … meni je zjebala izgled bloga pri povezavah, tako da nisem navdušena. Da ne omenjam, da se mi danes ni objavila zadeva, ki je imela določen čas za objavo. Ta problem je soooooo last year …

 3. Isto se je zgodilo meni! Čas sem nastavil na 7.30, in ko sem prišel za računalnik ob 8.15, je pisalo, da bo objavljeno čez eno uro in petnajst minut!
  Ko sem popravil, je pa delovalo.
  Jebeš te računalničarje, jebela, jaz že ves čas pravim, da so to najbolj zoprni ljudje. Če ga kaj polomijo (kar počno ves čas), se pa izgovarjajo na nekakšne hrošče, proti katerem niso mogli nič.

  Jebela…

 4. Ljudje, ne bodite tako nestrpni! Dajte hišniku malo časa, da stvar porihta do konca. Mislite, da je njemu vseeno, kako stvar deluje?

  Izboljšave se je lotil zaradi nas, ne zaradi sebe. In pri tako velikem sistemu pri nadgradnjah pač prihaja do napak. Poleg tega je na prvi strani nadzorne plošče lepo napisal, da mu morebitne napake javite, da jih bo lahko odpravil.

 5. Vse pohvale hišniku, preko maila je dostopen s svetlobno hitrostjo. Sem pa tudi sam opazil sistem za glasovanje, vendar sem mi zdi, da sem to funkcijo že opazil enkrat. Mogoče kot test ali kaj podobnega, ali se mi pa res le zdi 🙂 Drugače sem pa spisal nekaj predlogov prav za ta sistem glasovanja, ki bi po moje bolje delovali.

 6. hišnik se res javlja super hitro, ampak na kavo pa noče it. 🙂

  no, jaz sem skrajno nezahteven bloger in imam že od začetka isto podlago, uporabljam iste funkcije, itd. mene nadgradnje in posodabljanje sploh ne zanimajo, saj če kaj ne štima itak takoj javim hišniku in mi stvar uredi.

  me pa zanima kako glasuješ za post, ki ni več na prvi strani? k iga moraš poiskat na določenem blogu??

 7. @Katarina: Na prvi strani – na Blogosu – so zgoraj, nad “slavnimi blogerji” eni jezički (Naslovnica, objave, komentarji, blogi, tagi in iskanje). Uporabi “Blogi”, “Objave” ali “Iskanje”, da poiščeš pravo objavo in zanjo glasuj. 😉

Dodaj odgovor