Prvič Laibach, prvič Trbovlje

Se opravičujem, a hitreje ni šlo ((Draga mama, hvaležen sem ti za Škodo Favorit, ki si mi jo zaupala, ampak to ni dovolj. Blogerji želijo, spoštujejo in cenijo hitrost, zato bi res NUJNO potreboval tistega Porscheja 911.)). Prvo kar je, voziti sem moral ponoči in v dežju, in drugo, ceste so mi bile totalno nepoznane. Sem bil prvič v Trbovlju, pa še nazaj sem moral po drugi cesti, kot sem prišel tja.

Ne vem kaj nakladam – vas sigurno bolj zanima koncert Laibachov. Zame je bilo prvič. Domačo nalogo sem s spoštovanjem do skupine naredil in na koncertu dobil – pričakovano. Kvalitetno izveden, multimedijsko podprt koncert kultne skupine Laibach, obogaten z glasovi Mine Špiler (Melodrom) in Borisa Benka (Silence) ter z brhkima in zelo discipliniranima članicama skupine Make Up (imen žal ne vem, pa se mi ju ob tej pozni uri tudi ne ljubi iskati) ((Pa le nisem naredil vse domače naloge!))


No, v Delavskem domu v Trbovlju je sedežev ((Ja, sedeli smo, kar je meni itak zakon)) za kakšnih 500 ljudi in mislim, da so bili vsi zasedeni. Začeli smo okoli 20:30 z Zdravljico ((Ob kateri smo, kot se spodobi, vsi vstali)), sledila je Germania in ostale himne z albuma Volk, po kratkem reklamnem oglasu za državljanstvo NSK pa smo nadaljevali s Tanz mit Laibach in še nekaterimi, meni znanimi in manj znanimi, komadi. Ko sem po koncertu v avtu pogledal na uro, je kazala 22:24.

Kakorkoli, ko to pišem, opažam, da vsega nikakor ne bom mogel zapisati, vtise še zbiram in jih bom verjetno še nekaj dni – vsaj ponavadi je pri meni tako ((Npr. po koncertu skupine Tool ali A Perfect Circle)).

Prilagam še nekaj fotk. Vem, niso najboljše, sem imel pri sebi le mojega zvestega SE K750i. Za lepše fotke zasurfajte k Ireni, je obljubila, da jih bo tudi objavila.

Če vas slučajno zamika – sobota ponuja še en koncert (same time, same place, kako je s kartami, pa pri najboljši volji ne vem).

Laibach je zakon!

12 thoughts on “Prvič Laibach, prvič Trbovlje

  1. Tudi sam sem bil na koncertu 2 minuti od doma. SUPER koncert, itak sem velik fan!
    In pa res je Trbovljčani smo v Trbovljah! 😀
    aja vsi, ki ste fani te skupine prosm, če mi lahko na mail pišete, ker bi meu čimveč stikov s poslušalci te skupine. U Trbovljah sva pa le z Guličem največja fana, ostali so auslenderji 😀

Dodaj odgovor