Izražajte se s smeškoti ;-)

Opažam, da v naših zapisih najpogosteje srečamo zgolj tri vrste smajlijev. 😉 , 😆 in 🙁 . Sumim, da je temu tako samo zato, ker večina ne ve, kako pričaramo ostale. Izvolite:

Smile

Spodaj je ob vsakem smeškotu napisana koda. POZOR: Narekovaji niso del kode. Uporabil sem jih le zato, da kode ne spremeni v sličico. Prava koda se začne in konča z dvopičjem.

A :mrgreen: “:mrgreen:”
B 😐 “:neutral:”
C 😈 “:twisted:”
D 😯 “:shock:”
E 🙂 “:smile:”
F 😕 “:???:”
G 😎 “:cool:”
H 👿 “:evil:”
I 😀 “:grin:”
J 😳 “:oops:”
K 😛 “:razz:”
L 🙄 “:roll:”
M 😉 “:wink:”
N 😥 “:cry:”
O 😮 “:eek:”
P 😆 “:lol:”
R 😡 “:mad:”
S 🙁 “:sad:”

95 thoughts on “Izražajte se s smeškoti ;-)

 1. pa da probam hi,hi “:sad:” ja, kje si pa ti našel tiste plesoče “””, na moji tipkovnici jih ni… ups,so narisane na tipkah kar po trije znakci, a kaj ko se ne pokažejo kljub pritiskanju tipk Ctrl,alt,Alt Gr,Sift…..imaš idejo ( za dementne )??

 2. Hvala za smeške, ravno me je nekdo vprašal, kako jih lahko napiše pri pisanju komentarja v mojem blogu. Imam pa vprašanje, če morda veš, kako blokirati od nekoga, ki ti piše take in take komentarje, se pravi po imenu, naslovu in IPju – sem nastavila “nastavitve” -> “diskusija” -> “moderiranje komentarjev” in vsakega dodala v svojo vrstico, pa mi kljub temu ne prime, ker jih ne moderira, ampak kar objavi. Lp

 3. @Doktor Živago: Glede moderiranja – sem tudi sam preizkusil z blokadami, pa mi ni uspelo. Bom posredoval pri administratorju blogov.

  O formatih pisave pa takole: Si videla, da je po novem bližnjica Alt+Shift+V (in ne Alt+Shift+B)? Potem klikneš na puščico polege “Format” in se ti odpre seznam. Ampak tu ne moreš izbirati različnih pisav (to se zaenkrat še ne da), določiš lahko le različne velikosti naslovov.

 4. @Pi.Roman:

  Najlepša hvala! Ja, na pomoc.blog.siol.net nič ne dosežeš – vsaj meni ne odgovorijo, zato bi bila zelo vesela, če bi administrator blogov končno odpravil ta problem – kajti določene komentarje na blogu moraš nekako sankcionirati oziroma moderirati … Ja, to sem ugotovila, da je treba klikniti Alt+Shift+V, ampak kje se pa nahaja tale puščica poleg “Format” – ne najdem (ali pa sem slepa)? :D)?

 5. pi.roman: dajana je rekla, smrk, da moram pridt k tebi, smrk, te neki vprašat.

  komentarji, ki jih folk pri meni piše, se ne vidijo n glavni strani blg.siol.net. smrk. pa pravi ,da moram po popravit, pa ne znam. ker niti ne vem kaj ib narobe naredila, ker nastavitev nikol ne spreminjam. smrk. a mi lohk pomagaš, prosim. smrk, smrk. 🙁

 6. Roman,

  moja polemična prijateljica Simona Reboljeva me je obdolžila, da je moj blog, citiram:

  “Tvoj blog namreč je vsebinsko vulgaren”.

  Njeno mnenje se nanaša na moj prispevek: “Obrite so dolgočasne”.

  Rad bi pridobil še mneja drugih blogovcev, zato bi rad razpisal anketo na to temo.
  Ali se to da?

  Lep pozdrav.

 7. @Rado:
  A spet malo hinaviš z nekimi iztrganimi citati iz konteksta? Še huje … trudiš se zbirat neko armado, ki bi presojali o nečem, česar verjetno sploh niso prebrali v celoti, da bi tvoj poniglavi ego zrasel vsaj centimeter? Trudiš se zbrat vojsko glasovalcev, da bi se namesto tebe Borili proti neki komentatorki, ki ji očitno ne zmoreš parirat tako, da bi bil zadovoljen sam s sabo? Precej brezjajčno!

  In ja … Čemu neki anketa zaradi tvojih problemov z mano, ko lahko odpreš blog, kjer naj komentatorji puščajo objave??? Hahahaha … Ampak ravno to ti ni všeč, a ne? Ker se lahko odpre razprava, ki jo po lastni avtorski meri prirejena anketa na tvojo ljubo željo pač ne bi omogočala v enem ali drugem oziru kakršnega koli rezultata že!!! Spet si preveč povedal o sebi! Ejejej!

 8. Evo. Spet eno uprašanje. A je možno na blog dodat stran, ki pa ne bi bila le stran (kot naprimer Drobni tisk pa O avtorju) ampak bi tudi ta stran delovala kot blog. Tako nekako dva bloga v enem. Da bi lahko na tisti drugi strani objavljal ločeno, kot na prvi strani.

 9. Meni tudi delajo samo trije smeškoti. Z :opis: nič ne rata.

  Baje moraš imeti naložen SIOL komunikator, da bo delal razširjeni meni z alt+b

  Vendar se mi noče naložiti. Se odpiranje konča še pred koncem. Že več nas je jamralo na siolu, pa nam ni ne odgovori. Nekateri pravijo, da je boljši komunikator 8.1.1., ampak ga je Siol umaknil s spleta.

  Delajo mi vsi drugi komunikatorji, samo če komentar napišem v kakšnem od njih, ga Siol spet ne razume.

 10. Alt+v bi želel TU , kjer trenutno pišem komentar. Ne vem, kje naj bi bila nadzorna plošča bloga, ki jo omenjaš. Svoj lastni blog lahko urejam tudi v HTML, tam pravzaprav ne rabim nobenega dodatnega menija. Ampak tudi v HTML me ne uboga :d in še nekateri smeški.

 11. Aja,sem probal. V samem mojem urejevalniku se pokaže dodatni meni, ampak tudi ta ne vsebuje smeškov, niti widgetov. Bi moral zamenjati obliko oz. temo?

  Na osnovno vprašanje pa še vedno nisi odgovoril: Zakaj ne morem do konca naložiti Siol komunikatorja?

  Vse druge, baje kompatibilne komunikatorje imam že naložene, Siolovi blogi (vključno z mojim) pa jih ne razumejo.

 12. @1tastar: Z widgeti se na Blogosu upravlja v meniju Izgled > Widgets. Menjava teme na to ne bo vplivala.

  Smeškoti so samo pri nekaterih temah (žal ne vem, pri katerih) pri komentarjih. Bom pa pogledal predlog Domovoja in če bo možno, pripravil plugin za Blogos.

  Kar se pa komunikatorja tiče, ti pa žal ne znam pomagat. Ga nisem nikoli uporabljal.

 13. @Doktor Živago: Sicer ne vem, kako imate to rešeno na wordpress.com, ampak ponavadi gre takole: Datoteko je treba odzipat (desni klik > ekstrahiraj), potem pa wp-grin.php preneseš na strežnik v mapo wordpress/wp-content/plugins. Potem plugin oz. dodatek aktiviraš v meniju Plugins in smeškoti bi že morali biti prisotni.

Dodaj odgovor