GIMP(ec) za bukseljne

Ker ne podpiram piratstva, sem se odločil prispevati k prepoznavnosti odprtokodnih programov. Predstavljam vam GIMP, zatorej: pozabite na Photoshop, za katerega licenco je treba odšteti okoli 800 €.

GIMP logo

GIMP je po mnenju številčne strokovne javnosti zelo dober približek Photoshopa, poleg tehničnih zmogljivosti pa je njegov adut cena, ki je …, oziroma je ni. Da, GIMP je popolnoma brezplačen program.

V prihodnjih objavah se bom potrudil, da predstavim vse zaporedne korake od nameščanja programa na vaš računalnik pa do praktičnih primerov obdelave fotografij. Program sicer zmore še veliko več, a se bom zaenkrat osredotočil na manipulacijo že obstoječih slik v digitalni obliki.

 

Če vam angleščina ne dela težav, lahko obiščete njihovo domačo stran, http://www.gimp.org

Poglejte si še bogat seznam in opis kakovostnih brezplačnih programov.

6 thoughts on “GIMP(ec) za bukseljne

  1. Odlicno! Tudi sam sem zacel uporabljati zgolj odprtokodne programe izkljucno zaradi denarja, ki ga hocejo od mene ce bi hotel biti po crki zakona, zal jim ga ne dam, ker ga v v prvi vrsti nimam, po drugi strani, pa za ta denar komercialni produkti NE nudijo sorazmerno toliko vec kot odprtokodni konkurenti in v moje veselje tehnicne razlike se bodo v prihjodnosti samo se manjsale …

    Te podpiram v tvojih predstavitvah trikov v Gimp-u 200%!

    Uzivaj!

    Lp, PiPi

Dodaj odgovor