TOri amos JE pripravila KONCERT LETA

Pa kakšen Manson?!!! Kakšni Iron Maiden?! Koncert leta v Sloveniji za 2007 je definitivno pripravila Tori Amos in njena zasedba.

Tori1

Če sem pred dnevi na Mansonov koncert odšel z velikimi pričakovanji in dobil malo, se mi je tokrat zgodilo ravno obratno. Njeno muziko ((Sočno napoved koncerta je objavil SEX.)) sem sicer poznal, in jo rad poslušam, o njenih koncertih pa do sedaj nisem slišal nič. Zato tudi kakšnih posebnih pričakovanj ni bilo. Ob Kandeli, ki jo je pred koncertom grabila evforija, češ “Juhuhu, Tori bomo vidli!”, sem bil jaz mrtvo hladen.

Tori2

Točno ob 20:00, kot je pisalo na vstopnicah, je na oder prišel Joshua Radin, predstavil nekaj svojih komadov in povedal, da je zanj Ljubljana najlepše evropsko mesto. Se je pohvalil, da je to napisal tudi na svoji myspace strani. ((Ampak jaz tega nisem našel.)) Njegov simpatičen nastop (spremljal ga je kontrabas in backvokalistka) je trajal le kakšnih 20 minut, nato pa je ob štantu z reklamnim materialom bil na voljo za pogovor. Mi pa smo do 21:15 nestrpno čakali. In dočakali.

Tori3

O njenih oblekah bo kakšno besedo najbrž natipkala naša izvedenka Irena, jaz pa samo povem, da je bil koncert O-D-L-I-Č-E-N. Spremljevalni band (bobni, bas, kitara) je bil izvrsten, tonci so svoje delo opravili vrhunsko, ozvočenje je bilo, kot je zapisala že Kandela, 1A. Dejansko se je razločno slišalo vsako besedo, vsak njen vzdihljaj.

Tori4

In med pavzo, ko je Tori menjala lasuljo in obleko, nas je njen band zabaval. ((Ne pa tako kot Manson – ugasnimo luči in muziko, pa naj čakajo.)) In to kako zabaval! Fantje so nažigali ko utrgani. Niso nam pustili, da bi na bilo dolgčas. Ritem se je tako stopnjeval, da smo po prvem komadu po pavzi bili na nogah vsi. Veliko nas je preskočilo ograjo in smo se iz tribune pomaknili proti parterju. In da je band res povezan med sabo, so pokazali na koncu, ko so se po prvem zaključku vsi štirje objeli in se nam vidno zadovoljni priklonili.

Tori5

Nazaj smo jih priklicali še dvakrat, tako da so nam skupno pripravili okoli dve uri in dvajset minut čistega užitka. Čutno odpeto, brezhibno odigrano, ((Ženska sedi ali stoji med klavirjem in harmonijem, hkrati tipka na oboje, poleg tega pa poje ko slavček.)) simpatično predstavljeno. Tori, you rock!

Tori6

Aja, samo še to: Kandela je po koncertu dejala, da če bi pa zaigrala še Muhammed my friend, ((Za to bi moral biti prisoten še Kandelin rezervni lupček, Maynard James Keenan)) bi bil to zagotovo najboljši koncert v njenem življenju. Sploh. Evo, za tolažbo ga ponujam v YouTube verziji.

[youtube]mdXt4_09pQU[/youtube]

13 thoughts on “TOri amos JE pripravila KONCERT LETA

  1. saj ne pravim, da bo, ali pa, da vem, da bo. ampak je pa res šele junij… 🙂

    se pa strinjam, da je bil koncert na hudo visokem nivoju. ne vem, se je samo meni zdelo, da je tudi tori amos uživala in je podaljšala svirko? se spomnite tistega trenutka, ko je bila solo na klavirju, pa sta fanta prišla do inštrumentov in se prav nahitro pobrala? je takrat tori odigrala ekstra komad, ki ni bil v prvotnem planu?

    ja in še to, kar se tiče prihajajočih dobrih koncertov, po mojem obeta že jutrišnji jazz v križankah… 🙂

Dodaj odgovor