Povezave v komentarjih

Ko sem danes, tako kot skoraj vsak dan, obiskal vroči seks.blog.siol.net, sem med komentarji zasledil vprašanje drugega blogerja, ki ga tudi redno spremljam. Torej, kinkitone sprašuje, kako se vstavi povezavo v komentar.

Recimo, da hoče kinkitone napisat komentar z naslednjo vsebino:

Jaz sem kinkitone in hočem z malo besedami povedati veliko. Klikni tukaj: Povezava na kinkitoneta.

V komentarju je treba za povezavo vstavit html kodo. Koda je sestavljena iz dveh delov. Prvi nakazuje začetek povezave, potem sledi tekst, ki vsebuje povezavo, zaključi pa se z drugim delom kode. Za naš primer bi pa to izgledalo takole:

Jaz sem kinkitone in hočem z malo besedami povedati veliko. Klikni tukaj: ((Do tu je torej vse normalno.))

Prvi del je torej: <a href=”naslov na povezavo” > ((Ne pozabit na narekovaje!)) sledi polinkan tekst, nato pa drugi del kode: </a>

21 thoughts on “Povezave v komentarjih

 1. @Vvooodnarka: Link v angleščini pomeni povezava – torej polinkat tekst pomeni, da neko besedo povežemo z določeno stranjo (da lahko klikneš na besedo in se ti odpre nova stran).

  Znake večji, manjši ti pa težko pokažem – odvisno od jezika, ki je nastavljen za tipkovnico (drugače pa poizkušaj na vse tipkah). Ponavadi je za ta dva znaka tipka levo od Y (ipsilona). Eden dela, če pritisneš samo to tipko, drugega pa prikličeš tako, da hkrati držiš še tipko Shift.

  Jasno? 😉

 2. Pa si pretipkala vse tipke? Včasih so imele nekatere tipkovnice te znake bolj na desni strani, tam kjer so vejice, podpičja itd. Nekatere pa so imele te znake zgoraj, pri številkah oz. desno od njih.

  Saj vem, da je bolj neumno vprašanje, ampak a na tipkah ni nikjer narisan znak za večji, manjši?

 3. Draga Vvooodnarka, prav gotovo obstaja rešitev. Nekje v nadzorni plošči v Windowsih se spremeni nastavite jezika in tipkovnice in je stvar urejena. Vendar, tako kot imava različne tipkovnice, imava verjetno tudi rahle razlike v programu. Zato ti takole na daljavo in iz glave žal ne morem pomagat. 🙁

 4. Sobotni pozdrav 🙂 poizkus “povezave v komentarjih” mi ni uspel.(pri Katarini post 5.5.) Kje pod točko 2. se piše še narekovaje? (prosim te, če lahko ponovno razlago napišeš, kateri znakci so okoli polinkanega teksta. Zelo ti bom hvaležna, tudi to bi se rada naučila 🙂

  Ob tem bi te še vprašala; kako komentar pri drugem blogerju izbrišem ?

Dodaj odgovor