Pokažite števec obiska na svojem blogu

Rado me je vprašal, kako se blogu doda take števčke, kot jih ima Gradišnik na svojem.

Rado, lahko razložim na kratko (Na statcounterju skopiraj skripto in jo prilepi v text widget) ali pa na dolgo, kot bom to storil sedaj. 😀

Prvi pogoj, da bo stvar delovala na vašem blogu je, da tema podpira Widget tehnologijo. (Poglejte si seznam tem, ki podpirajo widgete.)

Drugi pogoj je aktivacija Statcounterja, ki sem jo opisal tukaj. Ko to opravite, se na prvi strani Statcounterja prijavite. Odpre se vam stran, kjer kliknite označeni gumb (glej sliko).

Statcounter - Settings

Nato izberite Install Code.

Install code

Potem izberite Visible counter in kliknite Next.

Izberi Visible counter

Sedaj lahko izbirate: naj se prikaže število obiskovalcev (Unique visitors) ali število vseh prikazanih strani (Every Pageload) ((To pomeni, da se šteje praktično vsak klik.)) Svetujem prvo. Spodaj lahko v okvirčkih tudi nastavite število, s katerim števec začne šteti. Če Statcounter uporabljate že dlje časa, vam avtomatsko vnese njegovo statistiko. Ko to nastavite, kliknite Next.

Izberi Unique visits

Izberite CounterImage in kliknite Next.

Izberite Counter image

Sedaj morate urediti izgled števca. V prvem razdelku izberite koliko mest (cifer) naj ima vaš števec, v drugem barvo številk, v tretjem barvo ozadja, v četrtem obliko pisave. V petem polju lahko dovolite, da drugi vstopijo na vašo stran s podrobno statistiko. Če to res želite, obkljukajte kvadratek. V polju, kjer piše “View My Stats” lahko napišete kaj svojega. Ta tekst se bo pokazal, če bo obiskovalec na vaši strani z miško pokazal na števec. Ko vse to nastavite, kliknite gumb Update, da vidite, kako bo števec izgledal. Ko ste z izgledom zadovoljni, kliknite Next.

Nastavite izgled števca

Sedaj izberite “No, I want the default install guide” in nato Next.

Izberite No, I want the default install guide

Odpre se vam zadnja stran, ki vam izpiše kodo, ki jo potrebujete. Na sliki si poglejte, kateri del kode je treba kopirat in prilepit v tekstovni widget.

Kopiraj kodo

Sedaj v Nadzorni plošči bloga izberite Izgled > Widget. En text widget prenesite v meni, vanj prilepite kodo in shranite. To je to.

40 thoughts on “Pokažite števec obiska na svojem blogu

 1. Huh, zgleda da sem res zabit, ampak tole ni tako preprosto.
  Ko sem namreč v glavni stolpec pri Widgetih povlekel tekst kamor sem skopiral kodo za counter, so se mi na strani potem zbrisale vse ostale kategorije (blogrola, povezave…), namesto tistega lepega counterja pa se je videl del kode in povezava do strani, kjer se kao štejejo obiski.

  Skratka, nič nisem naredil in se raje naštimal nazaj tako kot je bilo:)

 2. @Iztok: Prepričan sem, da nisi zabit. 😀
  Hec je v tem, da so v glavnem stolpcu eni widgeti nastavljeni kot privzeti. Če pa notri potegneš enega svojega, se ostali premaknejo v polje “Widgeti, ki so na voljo”. To pomeni, da jih moraš potem sam prenesti nazaj v glavni stolpec.

  Kar se pa tiče samega Statcounterja: Si kopiral samo tisti del kode, ki je označen na sliki?

 3. PiRoman,

  Te navodila si pa tako dobro napravil, da te moram pohvaliti. Imela sem nekaj težav; Pri aktivaciji Statcounterja mi je pisalo (sem prepisala); pod Timezone based on My Profile setting…. nasproti v okvirčku je pisalo //GMT+2:00 Europe/Ljubljana (cet)// 2dvojke se ni dalo popraviti v 1enko.

  Tam, ko je bilo za vpisat v okvirček 100, je pri tebi v besedilu pisala 100sto…. pri meni pa je v besedilu pisalo 500.

  In spodaj v komentarju sem potem zasledila, da je le 100 neplačljivo, tako, da sem v precejšnji dilemi (pod Nastavitve sem odaktivirala). Kje je šlo narobe ?

  Lp,vvooodnarka

 4. @Vvooodnarka: Tisto z nastavitvijo časa bo že prav – pri obeh piše “Ljubljana”. Je pa dejstvo, da se je od marca do danes ura premaknila za 60 minut, tako da bo dvojka kar vredu.

  Tudi 500 je sedaj čisto vredu, ker so vmes povečali število zapisov, ki jih lahko brezplačno pregledujete, iz 100 na 500.

  Torej ni bilo nič narobe. 😉
  Lp

 5. @Danijel24: Sem že skoraj spregledal tvoje vprašanje. 😳 Takole je: Namesto navadnih oklepajev povsod uporabi znaka večji in manjši .
  Poskusi v text widget na začetku dodati (ul) , nato pa lahko za vsako vrstico posebej dodaš še (li) in na koncu vrstice (/li). Ta (li) naredi nekakšne alineje. Na koncu widget zaključi z (/ul).
  Če ti kaj pomaga – UL je okrajšava za Unordered list, LI pa za List.

 6. @Danijel24: A ti bi imel rad takšen font, kot je v widgetu “zadnje objave”, ali takšnega kot je v sami objavi (postu)? V widgetu “zadnje objave” je tekst drugačne barve zato, ker vsebuje linke. Če bi rad to, si poglej objavo Povezave v komentarjih. Za widgete velja enako. Če bi rad, da samo izgleda kot link, dejansko pa naj ne naredi povezave, daj med narekovaja namesto naslova za povezavo znak #.
  Uf, upam, da sem dovolj razumljiv. 🙂

Dodaj odgovor