Mini trik = dodatna orodna vrstica

Želite vaše besedilo obarvati ali mu dodati kakšen poseben znak (npr. ©, ™, £, ♥), ki ga ni na tipkovnici? Za to vam ni potrebno odpirati Microsoftovega Worda ali česa podobnega.

DODATNO OBVESTILO: Sprememba zaradi prenove Blogosa ((20.4.2007 je prišlo do sprememb, ki so vplivale tudi na nekatere dosedanje aplikacije.))

V osnovi urejevalnik v vašem blogu prikaže takšno orodno vrstico:

Osnovna orodna vrstica

S kombinacijo tipk Alt+Shift+B, pa dobite še dodatno vrstico:

Dodatna orodna vrstica

Če uporabljate Internet Explorer je pravzaprav dovolj tudi kombinacija Alt+B, v Firefoxu pa je treba zaposliti še en prst več (za tipko Shift).

Preprosto, ne? Sedaj pa le preizkusite!

*Za bližnjice in dodatne nasvete pri urejanju besedila kliknite še ikono : Help

EDIT: Različne velikosti pisav dosežete s spustnim seznamom, v katerem piše –Format–. Najprej označite tekst, ki ga želite spreminjati, nato pa kliknete na puščico poleg Format in preizkusite vse oblike.

Paragraph=navadno,

Preformated=pomanjšano,
Address=poševno

Heading1-6=različne velikosti naslovov in podnaslovov.

30 thoughts on “Mini trik = dodatna orodna vrstica

 1. Očitno se za kombinacijo ALT+SHIFT+… skriva še kakšna koristna funkcija. ALT+SHIFT+N zažene črkovalnik, ki je žal angleški. Ne vem pa kako lahko spreminjaš velikost črk? Jasno, če direktno posežeš v html kodo, se da vse, samo komu se ljubi s tem ukvarjat.

 2. Meni je od včeaj v orodni vrstici izginil gumb za HTML. Predzadnji v vrsti. Ali kdo ve, kje je trik? Bug? Zanalašč? Brez tega gumba ne morem popravljati teksta, ker recimo prezne vrstice v urejevalniku niso vidne in jih lahko brišem šele, če grem v html kodo.

 3. Jaz pa, ali sem popoln ignorant, ali pa mi ne rata. Rad bi v plug-inse (pa naj bo na wordpress ali na siol-wordpressu) vstavil smeške, ki sem jih že unzipal v php file.

  Ne razumem pa, kako naj jih uploadam.

  Ne raumem nasveta, oz.postopka, ki mi ga je nekdo dal:

  Kako naj pridem do /wp-content/plugins ali /wp-includes/images
  Kako uploadati na strežnik?
  Najprej potrebuješ uporabniško ime in geslo za dostop do strežnika, do katerega potem dostopaš z enim izmed programov za prenos podatkov (FTP) oz. SCP. Sam uporabljam WinSCP.
  Ko si povezan s strežnikom, greš v mapo www/wordpress/wp-content/plugins oz. kamor pač želiš prenesti datoteke.
  Kako konkretno se to naredi pri siolovih blogih, ne vem, se boš moral obrniti na siolove sistemce.

Dodaj odgovor