Marija, sedmica!

07.07.07 je prav gotovo najsrečnejši dan na svetu. Zakaj? A je sploh možno zgrešit pomen pravljičnega števila, ki je okupiral cel datum! Povod za tole pisanje o mi je res dal datum, sicer sem pa mislil pisat o tisti, zadnje čase tako popularni sedmici, kjer je treba napisati sedem nevemžečesaalikaj. Enkrat ali dvakrat sem bil na tako reč poklican tudi jaz. Ne vem zakaj vedno na sedmico, jaz bi se raje odzval, če bi me kdo povabil na osmico. 😉 Pa bom vseeno napisal. Menda čez sedem let vse prav pride. 😀

 

Sedmice

No, nekaj že mora biti na njej. Na sedmici namreč. Sneguljčica je imela sedem palčkov, na lotu je glavni zadetek sedmica, volk je preganjal sedem kozličkov, človek ima sedem čaker ((Vsaj zdi se mi, da jih je toliko.)), sedem je izvirnih grehov, ko človek umre, svojci pripravijo sedmino. ((Po pogrebu se vsi zberejo na pojedini, na kateri je lahko kar pošteno veselo. Mogoče se veselijo, ker so se ga rešili, ali pa so preprosto veseli, da je pokojni odrešen.))

S sedmimi sem moral v šolo,

trenutno imam na faksu povprečno oceno sedem,

vozim avto, ki je star dvakrat po sedem let,

spoznal sem zlobo, ki jo vsi poznajo zaradi dveh sedmic,

zamenjal sem že sedem mobilnih telefonov

najpogosteje si budilko nastavim na 7:00

čez sedem minut bo moje kosilo gotovo.

Seveda pa danes ne smemo pozabiti, da so za pravljičnost tega števila poskrbeli pari po vsem svetu, ki si bodo danes dahnili usodni da. Prepričan sem, da je takih več kot sedemstosedeminsedemdeset. Pa da bi njihova zveza držala vsaj sedem krat sedem let. No, tako, v vsakem odstavku je po sedem sedmic.

14 thoughts on “Marija, sedmica!

 1. seveda, če tako ozko razmišljaš no pa poglejmo malo drugače
  07.+07.+ 2007=23 (seštevek vseh številk)in sedaj to 23 malo podelimo in sicer 2:3=0,666 ups pa imamo tri šestice (hudičevo stevilo)

  Še zmeraj pravljično število?

 2. Mah to bi bil srečen dan če bi bil naš koledar osnovan na nečem oprimljivem, pomembnim za celotno vesolje, nekim začetkom (veliki pok recimo), ne pa na osnovi rojsnega datuma ikone ene izmed svetovnih ver (tako ali tako pa se je ta koledar premaknil za 10 dni, da zopet ustreza gibanju nasega planeta okoli sonca… Tko da jst temu datumu kot veliki skeptik ne dajem nobene veljave… Razen estetske mogoče 😛

 3. Ni ravno spodbudno in ne želim biti pesimističen ampak glede enega dela se strinjam s humoristom.
  Danes zakoncem v Sloveniji statistika ni na njihovi strani.
  Po tej sodeč, se jih bo več kot 50% sigurno ločilo, NE GLEDE NA NUMEROLOŠKE TRIKE.
  Upam, da se statistika moti. 🙂

 4. Res čudovit dan, ta 07.07.2007, ko si je, ne vem kolikokrat po sedem, srečnih parov dahnilo sanjski “da”. Upam, da pa ne bo čez 7 let to za njih najbolj osovražen datum in številka, saj se jih takrat največ loči (dokazano iz lastnih izkušenj in izkušenj prijateljev). Sicer pa je v Ameriki praksa, da se naj na vsakih najmanj 6 let menja služaba, zakaj se ne bi torej tudi partnerja?

Dodaj odgovor