Kava najdražja

Bili so časi, ko sem jih spil tudi šest, sedem na dan. Danes spijem eno, dve ali pa še to ne.

Ko jo pijem v Šentjurju, ((Šentjur je bila sicer le slučajna postaja na enem daljšem romanju, a je povsem reprezentativen primer za vse destinacije izven Ljubljane.)) bi jih spet lahko šest, sedem … Ko sem pa v Ljubljani, se mi pa še zaradi ene zvrti v glavi. Pa ne od kave, ampak od CENE. Kot je razvidno iz dokaznega materiala, dobiš nekje izven prestolnice dve kavi za ceno ene Ljubljanske, pa še za napitnino ostane.

Cena kave

P.S.: Pa ni bil nasmešek natakarice v Ljubljani nič slajši od tistega v Šentjurju. 😉

51 thoughts on “Kava najdražja

 1. kavarna tromostovje.. so v dnevniku in financah lepo napisali.. da se je domačini, predvsem mladina, izogibamo kot kuge. je pa žalostno, da zaradi njih dražijo še vsi ostali v bližini. predlagam, da greš na kavo v moskvo! tam bi ti bilo šele všeč 😀

 2. …če, ko bo slaba letina, bo še dražja Kava, za Čokolado že iščejo tako, ki bo sposobna že… vse težave preživet …Če pa cene v Sloveniji pogledam, kakor ekonomisti pravijo, ni pogojev za večje plače, ker je 80 procentov številčno nepismeno … in v takem vzdušju bo Kava vedno dražja, ker edina še malo Življenju upanje dvigne, v bolj poceni, Kavo jutri…Kelnerce bodo pa skozi lepše…z leti se lepota bolj vidi, meni se že zdi, da same lepotice me strežejo…vprašanje za kandidate – koliko bo Kava na Tromostovju koštala, če, ko boste izvoljeni…ena opravila si pa Človek mora sam sebi nardit – Kava spada med ta opravila…je oseben špegu, če dobro si nardim, se pohvalim, če slabo, se sam sebe nekam pošljem.

 3. Kava mi tudi pove kako u bistvu stojim…kuham 3 đezve na dan-24 ur, take za 2 osebi, vedno vse glih delam, že toliko let to počnem, da ne morem drugače kot sem navajen-naučen-natreniran, avtomatično…in vsakič je drgačen okus in po temu okusu Vem, kako u resnici mi Duša Telo fura … kaj si jaz mislim in sanjam včasi zgubi ves pomen…u zoc pa nikoli ne gledam, na to sem pa čisto pozabil.

 4. …u glavnem, za tako ceno, ima vsak pravico najboljšo skuhano Kavo zahtevat, splača se tam expresso tam pit, kjer mačina skozi dela ali pa Kelnerca spusti vodo iz cevi, preden ročko zatakne, ker se mora z paro izcedit, ne z mlačno vodo, kar je normalno, da se para v vodo spremeni, če stoji in jo nič ne greje…in cev od rezorvoarja je glih tako dolga, da prvo Kavo vedno zajebe, če skozi ne dela…in taka ni vrena od enega do deva eurota, taka ni vredna nič.

 5. Pingback: Zmešnjava
 6. Kot je že Razor omenil, si lahko pogledate še cena na Gorenjskem- Bled !!!! Da te na rit vrže….greš samo 2 km ven- v Lesce, pa so cene občutno nižje- kave in recimo kremšnit, ki so prav v Lescah enako dobre in “prave” kot na Bledu, pa občutno cenejše….
  Ampak če peljem nekoga, ki je na obisku na Bled, ne morem pričakovat, da ga bom na kavo lahko peljala v Lesce ali Ribno, če bi oni zraven še pogled na jezero …..Groza!

 7. Torej, priložnost za novega poslovneža, s kavarnami, da nardi kavarno s kavo 0,79 eu in odlično in vse varjante, bo z več prodanimi nadomestil izgubo v ceni in Kelnarcam, bo dal možnost, poslovež, da več napitnine dobijo in vsi bodo zadovoljni, podrejeni in nadrejeni, ker bodo več kav skuhale … bled, so že vedli zakaj me zraven ne spustijo-v dveh tednih bi jim tako revolucijo-gostincem naredu, da bi morali vse stare navade pokopot in se Kultivirano obnašat začet ali pa zapret…hehehe…

 8. Mojstri so pa tisti, ki znajo dosti Kav prodat, po visoki ceni in Gostje so tako zadovoljni, da še več napitnine dajo, seveda brez, da se obešajo, na znamenitost kraja, kjer jim je v čast Kavo kuhat dano…tastari Šefi občin so rekli, no nekje za vogalom, naj mu bo…pa jim je še za to žal hitro ratalo…se je reaggae začel in odhajam na druge umetniške valove…še eno Kavo skuhat.

 9. jah, kava je pac bila vcasih zelo poceni v sloveniji, vendar pa so tisti casi mimo. pa pojdite v eno zabaceno sarajevo, kjer je burek 0.5 eur, kava pa 1.5 eur. ali pa v shopping center v graz, kjer je najcenejsa kava 2 eur (hm, raje ne bi, koliko je v mestu ali pa celo na dunaju). ali pa v dubrovnik, kjer je od 2 eur naprej. ali pa morda v pariz, kjer sem jo jaz pil za 6.50 eur (vkljucen service, hehe, pa me je vseeno skoraj kap). ali pa v italijo, kjer je 1.5 eur, ce jo stoje spijes za sankom, pa to ne na severu, ampak na revnem jugu.

  torej: malo poglejte okrog ne pa le do prvega hriba.

 10. Pred nekaj dnevi so to vprašanje glede stojal za kolesa že postavili županu, javno je odgovoril da ni v odstranitvi stojal za kolesa nič popolnoma nič spornega, saj je najemnik plačal koncesijo, v kateri je določen prostor kjer so lahko mize in stoli – in del, kjer so bila prej stojala je v okviru tega prostora.

  Zanimivo je da se je novinar s tem povsem zadovoljil in ni postavljal glede tega nobenega vprašanja več. So se raje posvetili k tem koliko dobrih stvari je še v delu in jah vse bo še.

 11. Seveda bom vztrajal. Kot sem že napisal pri meni, se pa bojim, da je bil Janković odprt za vprašanja in predloge samo pred volitvami, ko je bil še brezposeln in je cele dneve čepel v Mačku.

  Sicer ima pa menda neke dneve, ko sprejema meščane v Rotovžu. Če bo treba, si bom vzel čas!

 12. Zdravo. V naših koncih je ogromno takšnih društev. Se mi zdi, da je neka cifra, ki ni nedvoumno pojasnjena (0,53) celo podobna davku, ampak dvomim, da kaj gre v državne jasli. Zelo verjetno nelojalna konkurenca.
  Nekje sem bral, da je za tisti kafič v LJ lastnik moral plačati enormno vsoto Mestni občini.
  Koneckoncev se razmerje zdi dokaj logično. V kakšnih kozjanskih vaseh je še ceneje.

Dodaj odgovor