Kako dodam video (Google, YouTube) na blog?

Čist simpl. Ko človek enkrat ve. No, mene je razsvetlil Tomo. Hvala, Tomo!

Pri svojem blogu morate najprej v svoji nadzorni plošči izbrati meni Dodatki in aktivirajte Viper’s Video Quicktags.

Nato lahko začnemo s postom. Najprej za filme, spravljene na YouTube:

V post vstavimo sledečo kodo, pri čemer moramo uporabiti oglate oklepaje. ((Oglate oklepaje prikličete s kombinacijo tipk AltGr+F in AltGr+G (AltGr = desni Alt).)) Stvar preverjeno deluje.
YouTube koda v oglatih oklepajih

Kako youtube film vstavim v blog

Šifra med prvim oglatim zaklepajem in drugim oklepajem je enaka tisti, obkroženi z zeleno. To je edinstvena koda vsakega filma, zato je najbolje, da jo skopirate iz naslova v brskalniku (glej sliki zgoraj).

Enako velja za Google Video:

Google koda

Kako vstavim GoogleVideo v blog

POZOR:
Pri Google Videu bodite še posebej previdni. Če je pred številko minus (kot v mojem primeru), ga morate skopirati zraven. ((Pazite tudi, da med oglatimi oklepaji in šifro videa ne bo presledkov. Celotna koda ne sme biti nikakor oblikovana (bold, italic ipd.))

Pa še dokaz, da deluje – slika mojega posta v nastajanju, vam pa se bosta prikazali okni YouTuba in Google Videa:

 

Dokaz
[youtube]PbUtL_0vAJk[/youtube]
[googlevideo]-3939859745825675359[/googlevideo]

EDIT: Zaradi nekaterih nejasnosti sem 14.3.2007 navodila popravil. Upam, da bo bolje 😉

 

 

 

57 thoughts on “Kako dodam video (Google, YouTube) na blog?

 1. Evo ideje za naslednji post. Kako dodat counter ali statistics meter na blog (če je blazno enostavno in sem se že blamiral, pa mi kart tule prišepni, prosim). Ko grem na link, pa vnesem podatke pa … potem mi pa reče, da tisti tekst nekam vtaknem, pa ne vem kam (naj si oni nekaj nekam vteknejo, zakaj ne naredijo tega bolj preprosto, porkafix!).

 2. jao, odkrivate toplo vodo… a ni najlažje preprosto copy/paste-at kodo, ki jo tako youtube, kot googlevideo (in mnogi drugi) ponudijo neposredno zraven vsakega filma?

  Izogibajte se pluginom, če se le da…

 3. Ne joči, pet-in-g! Mislim, da sem odkril eno napako, za katero pa sem očitno kriv jaz. Namreč tista koda za film ne sme biti poboldana oz. odebeljena, ali napisana z mastnim tiskom, kakor pač hočete. Bom popravil tudi sliko v mojih navodilih, da ne bo več nejasnosti.

 4. kot mnogim drugim se je tudi meni pojavil problem, namreč ko kliknem Viper’s video quicktags, mi napiše, da stran ne deluje, ker se seli na novi server … brez tvojega dodatnega usmerjanja mi, verjetno, ne bo uspelo s temi tubicami…. vnaprej hvala

 5. Halo! zopet jaz z vprašanji,ki jih že ptički čivkajo.zakaj mi ne prime altGr+g za oglati zaklepaj? Kurzor mi vrže v googlov toolbar,oz googlovo iskanje,pred oklepaj izpiše,zaklepaja pa ne.Kaj zopet delam narobe? hvala.

 6. Piroman, veš kaj me zanima. Je kakšna možnost nastavljanja avtostarta, višine, širine videa, kam umestiti video(levo, desno, sredino)… Kolikor sem gledal na netu, se vse to da, ampak očitno blogos ne dopušča? kakšna možnost kako to obhodit?

 7. @Iščem….: Za večino video formatov je potreben Viper’s Video Quicktags. To pa zato, ker ima Blogos neke zaščite, ki ne dovolijo direktnega embedanja. Za .swf in .flv je pa dodatek Kimili Flash Embed. Poglej pod Dodatki in preberi navodilo. 😉

  @Cyrone: Avtostart – ne bo šlo. Vse ostale nastavitve pa so možne. Poglej si tole in mogoče še tole. 😉

 8. Prosim za pomoč.Na Blog sem se ŽE naučila dodajat video google,tudi finta z oglatimi oklepaji in tistim – spredaj.To sem na blogu uspešno uporabila,zdaj pa kar na enkrat nobena povezava ne deluje več.Povsod samo pišejo kode,ki so seveda neme,ne da se na njih niti kliknit,kaj šele da bi pokazale sliko.To semopazila tudi na nekaterih drugih video blogih.Zakaj?
  Hvala

Dodaj odgovor