Pospravi pred svojim pragom!

Ali že veste, da je za 22.aprila napovedana vseslovenska akcija „Vsak po svojo vrečo smeti“? Ta dan je v svetu označen kot Dan zemlje in priložnost imamo, da pripomoremo k čistemu okolju ter malce premislimo o našem odnosu do narave in živih bitij v njej.
V tej akciji se želimo približati 10.000 pobranim vrečam smeti po celo Sloveniji, skupaj pa bomo poskrbeli, da o akciji izve kar četrtina Slovencev.

22. april, dan zemlje

Organizatorji so se res potrudili in pripravili veliko “pripomočkov”, da bomo na akcijo lahko opozarjali na različne načine. Na strani “Kako lahko pomagaš?” vas čakajo izdelani teksti za email obvestila, dopise za objavo v medijih, mislili pa so tudi na nas, blogerje. Pripravljenih je namreč veliko bannerjev različnih dimenzij, pod njimi pa najdete tudi HTML kodo, ki jo preprosto kopirate in prilepite na svoj blog. Kodo prilepite v text widget ali pa kar v urejevalnik besedila. ((pazite, da boste preklopili iz grafičnega urejevalnika v HTML kodo))

Informacije in potek same akcije lahko spremljate na www.danzemlje.si
Akcija bo potekala skozi cel april, tako da lahko svojo vrečo smeti poberete kadarkoli pred ali po uradnem datumu 22. april.

Zdaj pa na delo! Najprej na stran Svet je lep po svoj banner in besedilo za mail obvestila, to poštimat, potem pa po vrečko in na sprehod. V petek zvečer, ko se srečamo tukaj ali tukaj, boste pa poročali. 😀

9 thoughts on “Pospravi pred svojim pragom!

  1. @Morfej: Se strinjam, ampak nekje je treba začeti. Ponavadi je treba narediti najprej premik v glavi, potem pa se lahko kaj spremeni. In bistvo te konkretne akcije je osveščanje ljudi in zbiranje smeti. Torej je cilj, da se nekaj dejansko naredi (zbrati 10.000 vreč smeti).

  2. se strinjam in podpiram akcijo. sam skoraj vsi, ki jih js poznam so premik v glavi nardili in se zavedajo problema, v praksi pa še vedno vržejo papirček par meterov stran od koša, cigaretni ogorek meter stran in podobno. včasih se celo zmrdujejo nad umazano okolico, čeprav so k njeni “čistoči” sami pripomogli.

    v našem kraju so celo naredili cel bum s čistilno akcijo in oh in sploh kako je to edina pravilna stvar. čiščenje je potekalo ob stezi na kateri redno tečejo, pa so vse do čistilne akcije tam bile smeti. potem pa so z eno čistilno akcijo rešili svet.

  3. V naši vasi smo imeli čistilno akcijo prejšnji vikend… Človk si ne bi mislu kaj vse se nabere v raznih jamah in potokih… Našli sm celo že hudo razpadlega yugota! 🙂 Z reciklažo pa nismo imel problemov… Železo so hvaležno pospravili cigani… 🙂

Dodaj odgovor