Bložična želja

Čeprav je bložič bolj hec, imam jaz eno smrtno resno bložično željo. Želim si, da bi naša pravna država premogla bolj praktične pravnike.

Blozic o7

Obrazložitev: Gospod Franc Grad, ki je podal zahtevo za razrešitev z mesta ustavnega sodnika, je v svoji utemeljitvi za razrešitev med drugim navedel, da mu bolj ležijo abstraktne zadeve. Gospod je namreč pred tem predaval na Pravni fakulteti v Ljubljani in pravi, da mu bolj kot konkretni primeri ležijo abstraktne zadeve. Od včeraj, ko sem novico prebral, me grize, kakšen ti je to profesor, ki se gre predavanje in usposabljanje novih kadrov, sam se pa ne čuti najbolj sposobnega za reševanje primerov. Se mi zdi tako, kot če bi profesor matematike predaval teorijo ne-vem-česa, ko bi pa prišli do neke uporabne naloge, bi stisnil rep med noge.

Mislim … če bi imeli na mestih, kjer je treba usposabljati ljudi, ((Npr. na pravni fakulteti)) večje prakitke, bi naša država delovala bolj praktično. Take, kot je recimo minister Gregor Virant. Ta je pravi frajer. Videl je, da državni svet ni bog-ve-kako učinkovit in je imel toliko jajc, da je na glas povedal, da bi ta organ najraje ukinil. Na vodilnih mestih si torej želim več jasnih, odločnih, predvsem pa praktičnih ljudi.

Tako. To sem dal iz sebe, zdaj pa na žuuuuuuur.

P.S.: Na komentarje bom odgovarjal najbrž šele čez kakšen dan ali dva.  :mrgreen:

8 thoughts on “Bložična želja

 1. Uuuu Pi.Roman, tule si pa pomoje malce usekal mimo 🙂

  Fina ideja za primerjavo s profesorjem matematike, ampak pravilnejša bi bila: sposobnemu profesorju matematike se je uprlo reševanje računskih nalog za tretji razred osnovne šole, med katerim se moja njegova katedra braniti očitkov, da do rezultata 2+2=4 pride zaradi svoje politične naravnanosti, ko je vendar jasno, da bi vsak pravoverni prišel do rezultata 5.

  Ampak torto sta naredila pa fenomenalno! 😀 Čakam reportažo… Ja, eni bolj malo spimo, kaj čmo…

 2. @Drmagnum: Hvala, bilo je suuuuuuuuper 🙂

  @Klemci: A si besedilo od nekje skopiral (recimo iz Worda)? To bi lahko bil odgovor.

  @Minnie: Lepo da si se/me spomnila 🙂

  @Nada: Ahhh ja … dvomim, da se mi bo želja kdaj uresničila.

  @Dr.Filomena: Saj vem, politika ni moje področje. Ampak ta zadeva me je ne-vem-zakaj tako bodla, da je nisem hotel s sabo vlačit po bložični zabavi. Se mi je zdelo bolj primerno, da se prej izkašljam :mrgreen: Reportaža bo. Pri Kandeli. Sicer sva pa midva, kot vidiš že tudi pokonci 🙂

Dodaj odgovor