Blogos me je povabil k sodelovanju

Naj naslov ne izzveni kot lastna hvala. Rad bi le obelodanil, da sem pred kratkim prejel ponudbo za sodelovanje pri skrbi za nove izglede blogov na Blogosu. In sem jo sprejel. Z veseljem. 😀

V nadzorni plošči svojega bloga že lahko preberete obvestilo bloga pomoc.blog.siol.net, da smo dodali 3 nove teme, 3 že obstoječe pa smo malo predelali. Moje maslo. 😉

Katere teme so nove?

DarkLaptopiThemeSolemn Orange

Vse tri teme – imenujejo se Dark Laptop, iTheme in Solemn Orange – podpirajo widgete.

Kaj je predelanega?

BlooSlateWordPress mu Default

Irena in Zloba sta me že dalj časa spraševali, zakaj imata v meniju pri povezavah prikazane ene čudne ničle (to sta temi z imeni Bloo in Slate). Ne bom razlagal zakaj, ker je nepomembno. Najbolj pomembno je, da tistih ničel ni več. In še nekaj sem ušpičil, ko sem že ravno razvozlaval skrivnosti v ozadju njunih tem. Dodal sem nekaj kode, da sedaj lahko uporabljata widgete. To sem naredil tudi pri temi WordPress mu Default (ki jo med drugim uporabljata tudi Nergač in Seks).

In za naprej?

Že nekaj časa nazaj sem izdelal seznam tem, ki podpirajo widgete. Moj cilj je ta seznam narediti neuporaben, ker bodo vse teme podpirale widgete. Vmes bom poskusil pripravit še kakšno novo temo, kakšen nov dodatek in kakšen nov widget.

Vsakršne ideje, predlogi, kritike, opozorila, grožnje, uroki, blagoslovi in denarna nakazila so dobrodošli. 🙂

67 thoughts on “Blogos me je povabil k sodelovanju

 1. Cestitke,so pametnega pobica medse vzel 🙂

  Sem opazila nova ozadja, ampak…:( noben me ni ravno preprica, vsaj barvno ne. Ta ki ga imam je zelo simpaticen samo nekaj zivljenja mu manjka (beri:kaksna popestritev, ker je a little bit prebled :)), dej se kaksnega preuredi- vizuelno!

 2. Ja … različni okusi … Moram vas opozoriti, da vsakemu ne bom mogel ugoditi. Najraje bi videl, da mi pokažete kaj konkretnega. Predlagam takole: v Google odtipkajte ključne besede “wordpress themes” ali kaj podobnega in klikajte. Če najdete kakšno temo, ki vam je res všeč, mi v komentarju pustite link. Če bo ustrezala (vse teme niso primerne za Blogos), se bom potrudil.

 3. @Kašpar: Tvoja tema mi je všeč. Ne boš jezen, če jo sfriziram za Blogos?
  Glede spreminjanja glave je pa tako, da vse teme za to niso primerne. Sama funkcija menjave slike sicer ni problem, vendar je vsaka tema strukturirana po svoje in ena sprememba za sabo potegne celo vrsto posledic. To pa pomeni približno enako, kot če bi se lotil prenove stare hiše. Ponavadi jo je lažje porušiti in zgraditi novo.

 4. am, jest sm že nekaj časa nazaj poslala na siol mail, s predlogi, pa so očitno romali nekam, kamor sonce ne posije… tko da 🙂 zgleda od tistih mojih favourite tem ni blo nič… na wordpressu (uradna stran s temami) sem opazila enormno količino tem, ki so mi všeč… tudi tri nove dodane so mi sicer simpatične, me pa pri vseh blazno moti ti, da ni avtomatske obojestranske poravnave, ker tekst grdo nameče, pri pomarančni mi je pa grdo samo to, da ma smeškote v okvirčkih in potem tektst, ki je sicer lepo poravnan nameče v čudne odstavke, zaradi tistega ovkirčka okoli smeškota… si bom danes popoldan vzela čas pa mal spet pobrsakla po wordpressu pa ti poslala par idej, če želiš 🙂 sori zap ripombe, ampak mislm da je boljš da ti tko povem, pa da se popravi, kot pa da v 3 krasne nergam pa nikol ne bo nič boljše 😀

 5. @Psycho: Razumeti moraš, da večina uporabnikov ni veščih kakšnega programiranja in spreminjanja kakšnih zahtevnejših nastavitev, so pa tudi takšni ki obvladajo kakšen hekerske zadeve. Pri tako velikem sistemu kot je Blogos po mojem mnenju upravičeno obstaja bojazen, da bi se našel kakšen “navihanec”, ki bi lahko zadevo izkoristil in sesul cel sistem. Zato so preventivni ukrepi nuja in eden izmed njih je tudi ta, da so določene zadeve navadnim uporabnikom onemogočene.

  Še bolj kot varnostna politika pa je pomembno dejstvo, da je treba vsako temo za objavo na Blogosu pripraviti – treba jo je posloveniti, dodati nekaj kode za določene funkcije, postaviti prostor za oglase itd. To sedaj počnem jaz.

  UPAM, DA RAZUMETE, DA SE VSEM ŽELJAM PREPROSTO NE DA UGODITI. SE BOM PA POTRUDIL, DA BOM ODGOVARJAL NA VAŠA VPRAŠANJA IN POJASNIL MOREBITNE NEJASNOSTI. ČE SLUČAJNO KAJ SPREGLEDAM, MI PIŠITE ŠE ENKRAT. 😉

 6. hvala, saj razumem, jasno, nikoli se ne ve, ampak stvari bi se dalo postavit tako, da privilegij dodajanja tem ne bi nic bolj ogrozal celotnega sistema (v smislu potencialnega hekerskega vdora) kot ga zdaj ogroza recimo navadna registracija. zal mi je predvsem zato, ker tako nikoli nihce ne bo mogel imeti teme, ki bi jo imel samo on – ko jo bos ti nalozil, jo bo lahko uporabil vsak. sarm individualizirane podobe ne sploh 🙂
  vseeno sem pa vesela, da si ti zdaj zadolzen za to.nekako se mi zdi, da bo vec posluha za blogerje 🙂

 7. Ja sej admin ima posluh, prek maila se da vedno takoj vse zmenit, zgleda le da je spregledal moj mail. Zdaj tako ali tako nima veze, ker bom(o) tebi “težil” 😆 Je pa zanimivo, da siolov forum za tehnično pomoč uporabnikom dokaj sameva oz. vsaj po mojem mnenju ni toliko aktiven kot bi lahko bil.

 8. http://freewordpresslayouts.com/

  eden izmed predlogov.. tukej je kar nekaj uporabnih tem recimo… če ti bo kaka bolj v oči padla, meni osebno so najbolj všeč livegreen, tranquility layout, futuristic theme in computerized theme 🙂 čeprav tudi starry night pa smooth groove nista napačni… pr men je običajno glavno sam to, da ma obojestransko poravnavo že avtomatsko vključeno pa da se da malenkostno prilagajat uproabniku potem 🙂

 9. Skoda ker ne obdstaja moznost, da kar sami izberemo temo, se pravi tkole z neta k nekje najdes, pa potem to sam s kako kodo preneses v svoj blog. Bi blo velik bolj enostavno 🙂

  Vsekakor si zelimo vec tem 🙂 Jaz osebno, vec roza barve 😆

 10. Khm … za vse, ki mi puščate linke z novimi temami:
  Predlagam, da vsak predlaga samo eno temo, sicer jih bo preveč. Računajte na to, da imam s predelavo vsake teme več ur dela … in da tega ne počnem 8 ur na dan.

  @Paucstadt: V nadzorni plošči izberi Izgled > Widgets in v stolpec potegni widget “Povezave”. 😉

  @Akvarij: V urejevalniku vsebine pritisni Alt+Shift+V in se ti bo pojavila dodatna orodna vrstica. 😉

  @Zloba: Ni za kaj! 🙂

 11. @Paucstadt: To bomo morali podrobneje pogledat na Siolu. Saj razumeš, da so prazniki in trenutno pišem od doma …
  @Kašpar: Že švicam 😀
  @BeFana: Ko boš srečala Porscheja 911 z mojim avatarjem spredaj in zadaj… 😛
  @Andraz182: Nisi prebral celega posta, a ne? 😀

 12. Stari, ti si dec! Res lepo presenečenje ob vrnitvi (čeprav sem že prej vedel, da se trudiš).

  Fajn je predvsem zato, ker imam v planu en projekt, če bodo le Afrikanci pokazali kaj ažurnosti. Kar je od teh ljudi seveda težko pričakovat.

 13. @Paucstadt: Sam sem testiral temo in jaz nimam problema s prikazom blogrole. Samo widget “povezave” sem potegnil v meni in shranil nastavitve, pa mi je lepo prikazalo vse moje povezave.

  Lahko še kdo drug preizkusi temo Dark Laptop in preveri, če mu prikaže blogrolo?

Dodaj odgovor