Bližnjice do bogastva

Pravijo, da je čas denar. Če je tako, vam bom pomagal, da obogatite. 😀

Kot sem obljubil, odpiram novo kategorijo, v kateri bom predstavljal bolj ali manj znane bližnjice, ki jih nudijo razne kombinacije tipk na tipkovnici. Sicer smo verjetno v veliki večini vsi navajeni, da večino dela opravimo z miško, vendar je tudi to lahko zamudno. ((Poleg tega si danes že pravi frajer/frajerka, če znaš delati s tipkovnico.))

Alt + smerni tipki levo in desno

V večini internetnih brskalnikov kombinaciji zamenjata ukaza Pojdi na prejšnjo stran in Pojdi na naslednjo stran. Če ste bolj navajeni na delo z miško, za enak ukaz lahko uporabite:

Shift + scroll

Na tipkovnici držite Shift in na miški z vrtljivim gumbom (Scroll) že obiskane strani “zavrtite” nazaj in spet naprej.

Tipkovnica - bližnjice

Simpl, ne? 😀

17 thoughts on “Bližnjice do bogastva

  1. Mouse gestures anyone?

    Drgač pa ja, tipkovnica in bližnjice na njej so zakon, sploh na notesniku prav pridejo, če nimaš dodatne miške.

    Logitech G5 ima žal samo en stranski gumb, tako da sem se v inuxu moral znajt in mapirat nagib koleščka v levo/desno za back/forward akcije v brskalniku in Nautilusu.

  2. Logitech MX700 tukaj. Poleg gumbkov za naprej in nazaj uporabljam še vmesnik za browser (FF), ki ti omogoča kopiranje teksta podobno kot pri ircu, označi&kopiraj. Sredinski kolešček pa ima pri meni kar 4 funkcije. Gor dol gledanje po straneh, klik noter na prazno -> hiter spust ali dvig, klik na link -> odpri link v novem oknu in če kliknem na text box mi prilepi od prej omenjen oz. katerkol kopiran tekst. Skratka čemu tipkovnica razen za pomikanje med tabi 😉 ?

  3. Pingback: Anonimno

Dodaj odgovor