Widgetbox – sedaj lahko v widget spravite (skoraj) vse

Od danes med widgeti najdete enega novega, ki vam omogoča na vaš blog spraviti od iger, anket, do … najbolje da kar sami raziskujete. ((Če najdete kaj koristnega, v komentarju pustite link.))

Widgetbox.com je spletna stran, ki ponuja widgete za vse mogoče in nemogoče spletne strani, bloge, forume in še kaj. Na njihovi strani si izberete widget, kopirate kodo in jo prilepite v widget na svojem blogu. Simpl, kajne? 😀

V praksi je korakov malce več, a nič zato. Sledi slikovit postopek po korakih.

1. Obišči spletno stran www.widgetbox.com in najdi svoj najljubši widget. Pri nekaterih lahko celo nastavite širino (width) in višino (height).

Widgetbox.com

2. Klikni na Get widget. Odprlo se bo novo okno.

Embed code

3. Klikni na gumb Embed code. V istem okencu se bo prikazala nova vsebina.

Copy to clipboard

4. Klikni na gumb Copy to clipboard.

5. Odpri poljuben urejevalnik besedila (Notepad, Wordpad, Word) in vanj prilepi kopirano kodo (Ctrl+V).

V urejevalniku kopiraj appId

6. Pozorno preglej kodo in poišči appId=. Od enačaja naprej sledi 36-mestna koda, ki jo iščeš. Označi jo in jo kopiraj (Ctrl+C).

widgetbox widget

7. V nadzorni plošči bloga odpri Videz > Widgets in iz baze widgetov, ki so na voljo, Widgetbox widget prenesi v menijski stolpec. Klikni na njegovo ikono za urejanje.

Prilepi kodo v widget

8. V okence prilepi 36-mestno kodo, ki si jo kopiral v urejevalniku. Zapri okno in shrani spremembe.

Rezultat - tetris

9. Poglej rezultat.

Pa še en namig: Število widgetboxov določite sami, tako kot za tekstovne in RSS widgete. 😉

Namig

P.S.: Ko boste na widgetbox.com odkrili kako zanimivo zadevo, pustite v komentarju povezavo do tega widgeta in pa seveda do svoje strani.

43 thoughts on “Widgetbox – sedaj lahko v widget spravite (skoraj) vse

 1. Eno malo izven vprašanje. Uporabljam temo Dark laptop, ki mi je pač najboljša od vseh na razpolago zaenkrat. Razen v eni zadevi. Preprosto ne morem kopipastat posameznih citatov iz komentarjev ali bloga, ko hočem komentirat, ker mi počrni (v mojem primeru pobeli) vse, samo tistega delčka ne, ki bi ga želela. Je to tema pač taka, da zadeva ne funkcionira ali jaz spet česa ne znam?

  Hvala.

 2. Pozdravljen mojster!

  Ponovno rabim tvojo pomoč. Sem mislil, da widgete že obvladam, pa se mi je zataknilo pri sledeči kodi:


  Please do not change this code for a perfect fonctionality of your counter
  widget


  Kako in kam spravim to, da bo delalo? Če dam v okenček “besedilo” mi sicer prikaže sliko, vendar ni animirana, kot bi morala biti, ampak kar “zalepljena”.

  Hvala za odgovor.

 3. Živjo ! rabim pomoč; kako spremenim naslednjo kodo v widget; nikjer ne vidim nobene številke. Se vnaprej zahvaljujem

  var chart = new bfcEmbedded(‘myBfcChart1’, 1725, 300,200);chart.initParams = ‘Symbol=SPY,showdatescale=False,ShowValueScales=False,ChartScroll=False,ShowSymbolWaterMark=False,ShowSymbolInHeader=True,IndicatorLegends=False,PricePlotStyle=Candle,PriceColor=Lime,PriceChild1=BBAND:390:20:Simple:::60,PriceChild2=ENV:20:20:Simple:::60,NumberOfBars=50,TimeFrame=1-Minute’;chart.borderColor = ‘white’;chart.createChart();

Dodaj odgovor