Siol iO – več kot le spletna televizija

Oni dan sem prejel vabilo. Za deveto uro zjutraj. Prišlo nas je le kakih 8 firbcev. Sicer pa tisti, ki ste prejeli vabilo in niste prišli – niste kaj veliko zamudili.

Razen okusnega zajtrka in XL majice nam niso dali več kot pičle tri ure prednosti. Ob devetih se je reč začela, ob desetih končala, vmes smo dobili gesla za poskusni dostop doma, ob štirinajsti uri bo pa itak javno dostopno na http://io.siol.net. Več si lahko preberete še tukaj in na iO blogu, ki bo baje obveščal o vseh novostih, tako da si ga lahko mogoče dodate v RSS reader.

Vseeno pa lahko rečem par pohvalnih besed o samem produktu – predstavljajte si televizijo, do katere lahko dostopate s katerekoli naprave, ki ima internetni brskalnik (PC, notebook, mobilniki, verjetno tudi igralne konzole itd.).

Poleg TV programov še kamere v živo, videospoti in prostor za lasten izbor (playlista). V prihodnosti pa še več. Super!

Evo, še kratek video za pokušino:

[vimeo width=”600″ height=”400″]http://vimeo.com/4256501[/vimeo]

10 thoughts on “Siol iO – več kot le spletna televizija

  1. Drmagnum: Nam, ki smo bili na predstavitvi, so zaupali geslo za dostop. Ostali boste zadevo videli od 14. ure dalje brez registracije ali vpisa. Baje bo do junija storitev brezplačna, kasneje pa bo kot del naročniških paketov (torej plačljiva).

  2. Volk, kanalov bo kasneje seveda čedalje več. Je pa treba razumet, da mora ponudnik plačevat avtorske pravice in si jih mora nekako povrnit. O programski shemi zaenkrat niso bili preveč zgovorni. Pravijo, da je največ odvisno od ponudnikov programov, ne pa od njih. Planet9 ima pripravljeno platformo, ki deluje na različnih sistemih, lastnik tv programa se projektu praktično samo priključi. In plača, seveda. 🙂

  3. Roman, saj razumem, da ne more biti zastonj, ampak recimo da sem si želel, čeprav še sam sebi nisem čisto verjel. Za kakšen Discovery in NG s podnapisi, plus hrvaško 2 in oba slovenska športna kanal bi bil pripravljen odštet kakšen evro. Ko sem imel Siol tv sem namreč gledal samo te kanale (plus včasih tiste zaklenjene), drugih nisem niti povohal

Dodaj odgovor