Razbijmo dolgo besedilo

Tako dolgo že nisem napisal kakšne nove objave, da me že kar malo peče vest. Sicer se zavedam, da je moj blog predvsem moja stvar, vendar se zavedam tudi dejstva, da ga samo zase pač ne bi pisal. Sodelovanje z Blogosom mi vzame kar nekaj časa. Pa ne da bi na Siolu od mene toliko zahtevali, gre za mojo voljo. Preprosto povedano – rad bi se v čimkrajšem času čimveč naučil, učenje pa terja svoj čas. Pa bodi dovolj tarnanja, vi verjetno pričakujete kakšen nov nasvet.

Med prirejanjem teme Flower, ki jo je predlagala Ninaa (Nina, kmalu bo 😉 ) sem naletel na en ukaz, katerega funkcije nisem najbolje razumel. Ponavadi odgovor najdem na strani www.codex.wordpress.org in tudi tokrat je bilo tako. Naučil sem se, da lahko znotraj posameznega prispevka s preprosto kodo tekst razdelimo na več strani.

Če pogledate na konec mojega prispevka (najprej kliknite na naslov posta, da se vam pokaže v celoti), čisto spodaj v levem kotu piše Strani: 1 2 3.

Za nadaljevanje kliknite spodaj na stran št. 2 😉

51 thoughts on “Razbijmo dolgo besedilo

 1. Uau, uporabno! Ravno zdaj imam en absolutno predolg tekst s preveč fotografijami 🙂 Ampak verjetno ga bom vseeno objavil v dveh delih… no, ali pa ne…

  To bi bilo morda zanimivo za tiste, ki objavljajo ogromno slik. Morda se najprej napiše tekst, potem pa v več delih še fotke.

  Fajn so naredili na Siolu, da so tebe vzeli!

 2. Meni se to razbijanje zdi zanimivo, ampak se ga ne bom posluževala. Vem, koliko časa mora čakati nekdo, ki ima samo isdn internetno povezavo, da se mu odpre katerakoli stran oz. post. Dooooolgo, PREdooolgo. Pa se mi zdi bolje, da (po)čaka, da se mu naloži vse naenkrat, kot pa da čaka trikrat ali še večkrat …

 3. Kul! En nasvet, prosim… ali obstaja widget, ki bi naključno izbiral citate iz baze (ne odgovore ali poste, ampak tekstiče, ki bi jih človek vnašal nekam drugam)? sicer sem našla nekaj takšnega, ampak mi ferderba izgled bloga (drug font, piše čez rob okvirčka… ) – se da to popraviti?

 4. @Dr.Filomena: Hmmm … težko kar takole na pamet…
  Poskusi tole: Iz strežnika si na disk prenesi datoteko style.css. Če se ne motim, je cela pot takole:
  http://www.drfilomena.com/wp-content/themes/flawless-imperfection/flawless-imperfection/style.css

  Odpri jo v navadnem text editorju (nikakor ne v Wordu). Potem se pomakni na dno datoteke in notri prepiši (ne uporabi copy/paste, moraš pretipkat):
  #sidebar #quoterotator
  {
  width:90%;
  }

 5. Ojla, jst bi pa tudi rabila pomoč, sicer gre za čisto drugo temo, ampak sem vseeno kar tukajle napisala 🙂 V službi imamo še en stari računalnik, ki ima gor win98 in kadar želim napisati nov post, mi sploh ne pokaže orodne vrstice, tudi pisava je drugačna. Spodaj pa mi tudi vedno piše Error on page pa tisti rumeni trikotniček s klicajčkom je narisan. Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala že vnaprej 😉

 6. @Senorita: Težko rečem takole na pamet, ker nimam na razpolago kakšnega računalnika z Win98. Vseeno pa se mi zdi, da za težavo niso krivi Windowsi, ampak brskalnik, ki ga uporabljaš za surfanje po internetu. Sklepam, da je kakšna starejša verzija Internet Explorerja.

  Svetujem, da naložiš najnovejšo Mozillo Firefox. Najdeš jo tukaj (klik), nato klikni na zeleni gumb Download Firefox- Free, nato pa sledi navodilom za instalacijo. Poskusi svoj blog odpreti v Mozilli, potem pa poročaj 😉

 7. @Doktor Živago: Najprej nekaj glede terminologije: WordPress je sistem, ki poganja bloge (tako na siolu, kot na naslovu wordpress.com). Torej bi se pravilno vprašalo, če tale ukaz velja NA wordpress.com. 😉

  Sicer pa … načeloma bi moralo delovati. Je pa odvisno od teme, če to podpira.

 8. @ Pi.Roman:

  Saj to sem mislila, na WordPressu. 😉

  Hm, potem pa grem brž sprobavati teme, katere primejo – kako ugotovim, če je ustrezna, morda kakšne karakteristike? – kaj piše ali kako? A je treba narediti odstavek ali samo prilepiš zraven teksta, kjer želiš imeti stran?

  Pa še to bi te vprašala – če morda veš, kako bi se dalo dobiti dodatek za WordPress.com (ne .org!), in sicer za vstavljanje filmčkov (Youtube) in sprotne opombe, če se sploh da?

 9. @Doktor Živago: Karakteristike za temo … težko, razen če obvladaš php. V single.php in page.php je zapisana koda link_pages. Sicer ni nobenih posebnih zahtev. Samo prilepiš tisto kodo, ampak v HTML načinu (beri zgornja navodila).

  Dodatek za video dobiš tu: http://www.viper007bond.com/wordpress-plugins/vipers-video-quicktags/, opombe pod črto pa tukaj: http://www.elvery.net/drzax/more-things/wordpress-footnotes-plugin/.

 10. Help 😀

  Meni tele strani znotraj objave ne delajo, oziroma delajo na pol. Uporabljam temo soncen dan s-2. Kodo sem (pravilno) vnesla v htmlju, tudi prikaže prelom strani, ko pogledam objavljeno stran je ravno tako prelomljena… manjkajo pa strani pod besedilom! Kako naj klikam naprej, če ni strani?

 11. Isti problem mam kot Vetrnica. A je delovanje teh podstrani odvisno od teme? Probal sem tvojo sončno in tisto, ki jo mam že nekaj časa. (Mimogrede, prevod imena te moje teme je totalno falen. V originalu se tema imenuje StripedPlus, prevedena je pa v SlečenaPlus ali nekaj takega. Striped je v originalu, ne Stripped. Ker ima take diagonalne črte za ozadje. Mala malenkost, nič pomembnega, ampak prevodi na nivoju PopTV-ja me rahlo nervirajo.)

Dodaj odgovor