Naredite si arhiv bloga za 2007

Novo leto, nov začetek. Bilance so narejene, čas je, da gremo naprej, stare stvari pa zapakiramo.

Sledi enostaven postopek arhiviranja vašega bloga. Funkcija se imenuje Izvoz bloga in je v osnovi namenjena selitvi na druge wordpress sisteme, vendar ga lahko uporabite tudi kot nekakšno varnostno kopijo.

V nadzorni plošči izberite Uredi > Izvoz bloga. Če blog piše več avtorjev, lahko določite posameznega avtorja in izvozite samo njegovo delo. Sicer pustite vse nespremenjeno in kliknite na gumb Shrani izvozno datoteko.

Izvoz bloga

Ostane vam le še to, da datoteko s končnico .xml shranite na varno mesto. V tej datoteki so shranjene vse vaše objave po kategorijah, kakor jih imate spravljene na blogu. Objave vključujejo tudi komentarje.

Pa SREČNO BLOGANJE v 2008!

EDIT: Testiram pinganje.

EDIT2: Se opravičujem, pikicavelika. Agarwaen te ne more pingat, pa iščem težavo. Komentar lahko po želji tudi izbrišeš.

26 thoughts on “Naredite si arhiv bloga za 2007

  1. @Strojnik: Kolikor je meni znano, ima na Blogosu smeškote ob komentarjih samo ena tema. Sicer sem nekaj časa nazaj testiral en dodatek, ki bi vse te smeškote namestil ob komentarje in v urejevalnik objav, vendar se ni obnesel. Njegovo delovanje je bilo sila nezanesljivo.

  2. @Buba Švabe: Tvoje vprašanje sem pa očitno spregledal. Ne vem, če se da, bom pa vsekakor predlagal na WordPress, da to vključijo v eno prihodnjih verzij.

    @Strojnik: A si slučajno spreminjal ime datoteke, ki naj se shrani na tvoj računalnik? Ko sem jaz poskusil tisto datoteko preimenovat v piroman-arhiv.xml, mi tudi ni hotelo cele shranit, če jo pa pustim s takim imenom, kot ga ponudi, je vse ok. Samo za info – cela datoteka mojega arhiva je velika 2,69MB.
    Glede skrivanja bloga pa ne vem. Mislim, da to pa ne bo šlo …

  3. jaz sem se po stotih letih spomnila na svoj blog in sam čudež da sploh še visi na niternetu, in sem sledila navodilom za izvoz ampak vse kar mi izvozi je ena sama stran raznoraznih kod, številk in črk. probala sem pa na dveh računalnikih in na obeh dobim isti rezultat, pa me res zanima če veš kaj naj nardim, ker bi ga mela nekje za spomin pa dala prostor kašnemu drugemu blogerju pod soncem

  4. Hmm, lahko si narediš doma webserver, posnameš wordpress pa uvoziš, sam to je mukotrpno delo. Poglej če omogoča wordpress izvažanje v kakšen drug format in ga poskušaj odpreti z notepadom, ali pa si nastaviš da ti na prvi strani prikaže ne vem 100 objav, in potem vse naenkrat skopiraš 😉

Dodaj odgovor