Kako bi pa Vi izboljšali siol.net?

Portal siol.net stopa v novo ero. V želji ostati najboljši, siol.net razkriva beta, torej preizkusno verzijo novega portala, hkrati pa se obrača na vas, dragi blogerji, komentatorji in bralci, da delite svojo uporabniško izkušnjo z njimi.

Beta siol

Na naslovu http://beta.siol.net je novi portal že dosegljiv. Čaka vas nova, čista podoba, izboljšana funkcionalnost in večja dostopnost novic.

Ekipa v razvojnem centru si želi vašega odziva, mnenja o vaši uporabniški izkušnji, vaših kritik in predlogov, da bo lahko v prehodnem obdobju stvari še izboljšala in vam približala svet novic.

EDIT: Vse kar vas žuli, napišite v komentarje na blog http://portal.blog.siol.net/ . Mogoče bo prav zaradi vas novi portal še boljši!

49 thoughts on “Kako bi pa Vi izboljšali siol.net?

 1. ok, drugače mi je všeč, mepa nekaj zanima: a bo še vedno fiksna širina strani, ali bodo končno dojeli, da so monitorji postali večjiin da tisti bel rob na desni strani monitorja ni ravno gledljiv in je celo zelo moteč?
  No samo to me zanima… ostalo mi je pa všečno, res lepo narejeno, brez tistih brezveznih kičastih stvari in tko:)
  keep up teh good work:) !!!

 2. Tako,da bi zmetal ven vse reklame,ki nam kvarijo oči ker mežika že na vsek koncih in krajih siol.neta,če bo še tako napreje bo marsikdo raje zamenjal stran za kako drugo in jo bo imel za privzeto namesto siola.Pa brez zamere ….

 3. Tako,da bi zmetal ven vse reklame,ki nam kvarijo oči ker mežika že na vseh koncih in krajih siol.neta,če bo še tako napreje bo marsikdo raje zamenjal stran za kako drugo in jo bo imel za privzeto namesto siola.Pa brez zamere ….

 4. Hmmm… Preveč podobno 24kuram. To je za otroke, ki gledajo sličice ocejujejo rumene traparije.

  Kako lahko pri “Tehnologiji” napravijo dva stolpca “Najbolj brano” in “najbolje ocenjeno” ?! Ja kje je pa stolpec 50 ali 100 najnovejših člankov, kar je neskončno bolj pregledno od razmetanih sličic in “Top 5 najnovejših člankov” ?! Kaj se zgodi ob kliku na “Več člankov iz te teme”, pa… Eh, škoda živcev.
  Že sedanja razdelitev na “Znanost in okolje” ter “Informacijske tehnologije” s štirimi nesmiselnimi razdelki je bila čudna, a je vsaj stolpec 20ih člankov reševal zmešnjavo.

  Do ostalih stvari nisem plezal, a če mislijo tako “super populistično top aktualno tračarsko bombastično senzacionalistično” zmešnjavo uvesti tudi pri “Tehnologiji” in “Avtomoto”, si bom nastavil drugo domačo stran.
  Člankom naj dajo smiselne naslove in jih postavijo v stolpec. Pa lahko bi jih bilo 50 in arhiv kot doslej (Prejšnja – Naslednja stran). Pa pri “Kulturi” bi se tudi lahko bolj zgledovali po dosedanjem razporedu.

  Pri tračarijah in traparijah pa jih lahko razmečejo po celi strani, kakor hočejo, oziroma kolikor zmorejo s svojo “kreativnostjo”. Izgleda, da so zadnje čase koga na novo zaposlili, ki je gor zrasel s 24urnim prebiranjem konkurence.
  LP,
  Igor

 5. @Strojnik:
  Pritisni CTRL in zavrti kolešček na miški.
  Drugače pa Pogled –> Velikost besedila , zapreti brskalnik (da si zapomne nastavitve) in ponovno odpreti.

  Čestitke … ma saj ne vem komu: http://beta.siol.net/tehnologija/napravice/2007/12/barbie_b2.aspx
  Članek o bombniku Barbie B2 je najbolj ocenjen članek v Tehnologiji. Čakam članek o lastnostih najnovejšega pudra od Paris Hilton. Le kam to pelje …
  Slovenia On Line, ja, ja, …
  Eno je oblika (me ne gane), drugo pa nepraktičnost (povzroča glavobol) plezanja po povezavah, da se najde članke, starejše od par ur.
  LP,
  Igor

 6. Za monitorje z visoko resolucijo so crke premajhne. Sirina bi se lahko tudi prilagajala. Tisto s CTRL in kolesckom je sicer super, samo kaj ko ti crke kaj kmalu poletijo iz okvirckov.

  Aleluja, koncno vam je stran uspelo spraviti na sredino.

  Lepo vam prosim, ne tlacite novic v “flash” kreacije, ker zaradi tega ni cisto nic boljse in cisto nic lepse, je pa dosti bolj pozresno. Pa se dostikrat ne deluje gladko.

  Pa mogoce vam bo enkrat celo uspelo nastaviti RSS. To kar je sedaj, je namrec navadno “sranje”.

  Sicer je pa splosen vtis dober. Boljse kot sedaj.

 7. Kaj bi izboljšal:
  naj novinarji oz tisti, ki pišejo članke, naj pišejo korektno in resnico in naj ne napihujejo brezveznih zgodb…
  naj manj opisujejo jug – čefurje ker jih mamo že pouhn kufr in so in bojo z njimi večno problemi
  pa čej možno mau več o strojanih pište ker že nekaj časa niste 😀
  aja pa a veste daj un pjevač makedonc umru … kaj že bil.. toško?! grozno sploh nicm vedu…

  pa še kj bi se lahk nabral…LP vsem

  drgač pa “novinarstvo” v Sloveniji PODN!!!

 8. Centriran Dnevnik.si? 😀

  Sicer pa lušno, bolj 2.0, pregledna postavitev novic, je res potreben “.aspx” na koncu?, glasovanje reloada stran (ajax!), content mi deluje nekako nepovezan ..

  Vsekakor velik napredek od prejšnje verzije, predvsem izboljšana navigacija, preglednost, ..

 9. @urbanapodgana: ne ne… sredinske vsekakor ne, ker je obupna… obojestranska je taka, da je lepo poravnana z levin in desnim robom, da ni samo na levi lepo vse v vrsti, ampak se tako konča tudi desna stran in ne tako da so vrstice različno dolge

 10. Oj,oj, Pi.Roman. Jest se pa oglašam pri tebi zato, ker mi baje mal siol nagaja. Neznano kam so izginili vsi moji komentarji. V čemu je štos.
  Prosim za preprosto razlago, kot da razlagaš idiotu, kar sem res na tem področju.

 11. bom pohvalil a kaj saj ne uspem slediti vsem novostim.Prepričan sem da je veliko takšnih kot sem jaz in vsi bi bili neverjetno zadovoljni če bi bili postopki in razlage povsem šolsko enostavni.Vi ki pripravljate nove oblike potudite se za nas.Z takšnimi kot smo mi bi bilo pač več zadovoljnih blogerjev.
  lp

Dodaj odgovor