Giganti blogosfere

V mojem Google Readerju je poleg številnih slovenskih blogov najti tudi veliko tujih. Eden izmed njih je tudi ShoeMoney. Avtor bloga je Jeremy Schoemaker, frajer, ki je septembra 2005 od googlovih oglasov Google Adsense prejel ček za debelih 132.994,97 dolarjev. Evo fotke (klik za povečavo):

To je torej Jeremy. Tale objava pa ni nastala zaradi zgornje fotke. Jeremy je bil nedavno na neki prireditvi, kjer se je imel priložnost slikati z največjimi akterji in trendsetterji v svetu interneta. Pokazati vam hočem gospodiča, ki je “kriv”, da me vi sploh lahko berete. In da lahko jaz berem vas.

Jeremy Schoemaker (desno) se je imel priložnost slikati z ustanoviteljem WordPressa, leta 1984 rojenim genijem, ki sliši na ime Matt Mullenweg. Mladenič je v zadnjih treh letih podpisan pod projekte WordPress, ((platforma za bloganje)) wordpress.com, ((blogerska skupnost)) Automattic ((za nas pomembno zaradi widgetiziranja WordPressa)), Akismet ((spam filter)) in verjetno bi se našlo še kaj. Seveda piše tudi blog, ki sliši na ime Photo Matt.

Pred objektiv se je postavil še skupaj z Markom Zuckerbergom, ustanoviteljem FaceBooka. Tudi ta gospodič je letnik 1984.

Na spodnji sliki pa je Kevin Rose, “ata” znamke Digg. Ta je letnik 1977. Prava starina v primerjavi z zgornjima dvema. 🙂

He, nisem pa napisal, koliko je star Schoemaker aka. ShoeMoney. Ta je pa za vas. Kaj mislite, koliko je star blogerski bogataš Jeremy?

18 thoughts on “Giganti blogosfere

  1. Če je zelo mlad, potem je hitro postal plešast, bolj si pa ne upam ugibat.

    Ampak res, to je kar malo perverzno… Mislim bajno bogate mulce, ki so imeli to srečo, da so skapirali za kaj gre. Pa mama jih je ziher podila stran od računalnika 😆

    Še bolj me pa jezi, da jaz nisem eden izmed njih 😆

    Fino, da si povedal, po čigavi zaslugi sploh tipkamo 🙂

Dodaj odgovor