Nasveti za bloganje

Vsi nasveti za oplemenitenje vašega bloga, zbrani na enem mestu.

WordPress 2.6 MU

· Obvestila administratorja blogov je treba brati

· Težave pri nalaganju slik?

· Fotogalerija Lightbox 2

· Odstranjevanje slik iz objave in brisanje iz strežnika

· Fotogalerije na blogu

· Različne velikosti slik

· Spreminjanje atributov pri slikah

· Nalaganje slik na blog

· Dodajanje slik z drugih spletnih strani – drugič

· Prenovljen dodatek za video

· O dodatkih

· Urejanje widgetov

· Dodajanje slike z druge spletne strani

· Moderiranje komentarjev

· Novosti v urejevalniku objav

· Predstavitev nadzorne plošče

WordPress 1.3.1 MU

· Statična prva stran bloga

· Naključno prikazovanje slik iz Picase na vašem blogu (widget)

· Widgetbox – sedaj lahko v widget spravite (skoraj) vse

· Ime komentatorja – povezava na njegov blog

· Pravilne nastavitve za Snap Preview

· Naredite si arhiv bloga

· Video v widgetu

· Za večje kapacitete Statcounterja

· Blogorola dodatek na Blogosu

· Strani znotraj ene objave

· Dodajanje Blip.tv filma na Blogosu

· Spremenite izgled opomb pod črto

· Google Reader – zbiralnik RSS in Atom feedov

· Da bo branje opomb bolj elegantno

· Izražajte se s smeškoti – Emotions

· Komentiranje na klik – ClickComments

· Kako v widget vnesem sliko

· Kako k objavi na blog prenesem sliko/mp3/film

· Nov vmesnik za dodajanje videoposnetkov (YouTube, GoogleVideo, Ifilm, Metacafe Video, MySpace Video, Vimeo video, Quicktime Video, Flash video (FLV)

· Katere teme podpirajo widgete?

· Dodajte števec trenutnih obiskovalcev (Who’s Amung Us)

· Dodajte števec na blog (Statcounter)

· Kaj je Widget in zakaj ga potrebujem?

· Naročnine na komentarje (za avtorje blogov)

· Naročnine na komentarje (za komentatorje)

· Kako naredim Trackback

· Kako naredim blogroll

· Prenova Blogosa: Agregat + posodobljen iskalnik

· Dodatna orodna vrstica po novem Alt + V

· Povezava v komentarjih

· Sprememba podnaslova bloga

· Prenova Blogosa

· Nastavitev ure

· Statistika s Statcounterjem

· Vstavljanje preloma besedila z oznako “Beri naprej >>”

· Dodajanje thumbnaila (pomanjšane slike s povezavo na večjo)

· Dodajanje opomb (Footnotes)

· Nasvet: urejanje povezav v kategorije in podkategorije

· Avatar = slika pri komentarjih

· Dodatna orodna vrstica (barvanje in velikost črk, posebni znaki…)

· Vstavljanje povezave (linka)

· Statistika obiska z Google Analyticsom

· Dodajanje mp3 posnetka na blog (Flash Mp3)

· Dodajanje YouTube in Google video posnetka

· Obdelava slik kar na internetu

· Kako blogu dodamo sliko

· GIMP – Brezplačni program za obdelavo slik

o Uvod

o Namestitev

o Povečaj, pomanjšaj velikost slike

o Obreži sliko

o Shrani

216 thoughts on “Nasveti za bloganje

 1. Meni bi pa močno prav prišla navodila za dodajanje slik kot thumbnailov tako da se slika poveča ob kliku nanjo. Malček mi je odveč vsakič pomanjševati sliko na 550×378 pixlov kar se mi je v praksi zaenkrat najbolje izkazalo tako kar se tiče kilobajtov kot tudi umeščenosti med tekst. Aja, pa nimam grafične orodne vrstice (to omenjam zato, ker je baje nekoliko lažje, če jo imaš).

  Se priporočam!

  P.S. Tvoje delo je full pohvalno, po drugi strani je pa sramotno, da se tega ne lotijo na blogosu, kjer so za svoje delo plačani. 🙁

 2. Najprej te moram pohvaliti za nasvete za bloganje….preizkusila kategorije in podkategorije. Po tistem,ko mi je uspelo, da sem se prijavla-registrirala sem naletela na presenečenje. Predstavljala sem si, da bo bolj enostavno (pričakovala sem navodila ali prevode v Slovenskem jeziku). Zdaj pa vidim, da sem začetnica (navodila za začetnike-telebane)in se bom morala(sem se pripravljena) učiti. Lp

 3. Ne zameri. Vzel sem te za svojega “guruja”. Do sedaj imaš največ posluha, da pomagaš nam, ki vse avtomatično sami ne moremo takoj dojeti. Danes sem se zopet našel pred primerom, ko sem želel dodat svoj blog na Blogorama.si. Ne vem kako je pravilno vpisana vrstica za URL bloga:
  Nasvet, ki si miga dal tudi danes glede razdelitve MP3 datoteke na dva manjša dela, pa sem instaliral Cool Edit Pro 2.0. Sedaj pa imam težavo, kako v programu to narediti. Ali imaš tudi za to kje napisana navodil?
  Hvala že v naprej.

 4. @Drmagnum: Pravilen URL tvojega bloga se glasi http://drmagnum.blog.siol.net/.

  Sedaj pa Cool Edit: Izbereš File > Open in poiščeš tisti doooolgi mp3. Ko se ti odpre, se pokaže v obliki nekega grafa (ali kako bi temu dejal 🙂 ). Sedaj enostavno z miško klikneš na začetku in jo potegneš proti desni, da označiš, recimo polovico tega zapisa. Potem izbereš File > Save Selection in ta del poimenujes, recimo Prvi-del, nato pa označiš drugi del tega grafa in ponoviš postopek shranjevanja (File > Save Selection). Za orientacijo med prvim in drugim delom si pomagaj s časovno premico, ki je narisana pod grafom. Če ne boš dovolj natančen, si pomagaj z orodjem za zoom (lupa).

 5. Mi lahko razložiš kako delujejo (uporabnost) tipke na strani OBJAVLJANJE, ki sta v orodni vrstici “razdeli objavo z več” in “HTML.” Kdaj je uporabna tipka “shrani in nadaljuj” (sem napisala besedilo in pritisnila- polovico besedila mi je zbrisal, polovico pa shranil? Pod kategorijami so; “zaščita objave z geslom,” “kratek naslov objave,” “status objave”(kaj se not vpiše). A bi se dalo o tem najti v kakšnem (slov.)učbeniku ?

 6. Lepo te prosim pomagaj, nekaj sem a ne vem kaj narobe naredila; na strani mi piše “dokončano, napaka na strani.” Po tistem, ko sem nastavljala uro z manjšimi težavami, a z novo težavo. Orodna vrstica pa je zdaj drugačna od prvotne, če to kaj pove.

 7. @Vvooodnarka: Hvala za lepe želje, vračam!
  Konkretnega odgovora za tvojo težavo takole na pamet ne vem, svetujem pa naslednje: V nadzorni plošči poglej Uredi > Komentarji. Poleg tega se v meniju Uredi nahaja tudi Čaka na moderacijo. Mogoče bi lahko tam kaj uredila. Upam, da ti bo uspelo! 😀

 8. Mogoče manjka še kak vodič kako montirati video posnetke? Sicer je v movie makerju 2 to precej preprosto ampak mogoče so komu kakšne funkcije, ki so nekoliko oddaljene od oči nepoznane. Morda bi kdo to počel pa rabi malo smernic. Samo predlagam 🙂

 9. Ojla, sem odprla kot si napisal, pogledala na “ČAKA NA MODERACIJO” in je tam pod SKUPINSKA AKCIJA: “Odobri” “Spam” “Zbriši” “Prestavi na kasneje” (4 možnosti), kako bo če kliknem na “Odobri.” Zadnjič nisem nič naredila in mi je komentar zbrisalo (danes se mi je spet spisalo)?

 10. Upomoć!
  Spet mi nič ni jasno, wordpress mi je začel sporočati, da sem presegel svojo kvoto, tako sem zbrisal pol fotk (mislim, da so itak vse po vrsti prevelike), da vidim kaj se dogaja, ampak w še vedno pravi isto. Če se komu svita kako rešiti problem, se zahvaljujem že vnajprej.

 11. @Komax: Nisi spregledal. Drugače sta za zamike na voljo gumbka v urejevalniku – 6. in 7. gumb z leve proti desni. S klikom na 7. gumb spraviš kazalec bolj desno, potem se pa aktivira tudi 6., s katerim lahko kazalec povrneš bolj levo. Pravzaprav ta dva gumba opravljata funkcijo Tab tipke. 😉

 12. Pi.Roman še eno imam. Ta bo težka 🙂 nevem kam je izginil moj opis(povezava do tega), in tudi v nastavitvah ga nikjer ne najdem. Zarota? 😀
  Uspe mi do njega edino če grem preko direktnega linka, če linku bloga dodam o za /

 13. Eno vprašanje. Vidim, da imajo nekateri pri svojih blogih možnost obveščanja o komentarjih, ki prispejo naknadno (po mojem komentarju), se pravi, po tem komentarju kjer se jaz na ta obvestila naročim. Sedaj pa me zanima kaj vse je obvezno nastavit, kaj lahko spustim, itd.

  Help, please 😳

 14. @Agarwaen: V nadzorni plošči klikni Nastavitve > Naroči se na komentarje. “Naroči se” možnost naj bo privzeto vklopljena imam obkljukano. Malo nižje, v prvem praznem prostorčku (nad njim piše Nisi naročen-a)pa imam napisano Obvesti me o nadaljnih komentarjih na to objavo. Ampak v tem prostorčku lahko vsebino spreminjaš. Jasno? 😉

 15. “Shoot first, ask questions later!”

  Js to lih kontra delam 🙂 Najprej vse izprašam pol pa nardim. Sm zdj probal. Sam na svojem blogu ne morem pogledat čist vsega. Na tvojem mi pa piše zdj, ko sm naročen, tole: “Si avtor te objave. Uredi naročnine.”

  Mislm, da mi dela zdj. Upam, no

 16. Nevem če pišem prav, ampak veš kaj mene zanima. Recimo, jaz hočem menjat temo, grem pod izgled-> teme in tam zberem. Ok, ampak recimo fetalij tyschew ima temo, katere jaz med ponujenimi ne najdem alpa je nekako zamenjal banner(oz ne banner, slikco tam zgori no..:)). torej, kako dodajaš ostale teme oziroma jih urejaš?

 17. @Blazz: Pri vsakem uporabniku lahko čisto na dnu strani vidiš, kako se tema imenuje (moja se imenuje andreas09, Fetalij in Buba Švabe pa imata stripedplus oz. po slovensko SlečenaPlus.

  Spreminjanje izgleda znotraj določene teme pa je odvisno od vsake posamezne teme. Najprej moraš temo aktivirat. Kaj se da pri posamezni temi spremeniti, vidiš v podmeniju, ki se ti pojavi, poleg “Teme”. Poglej v Nadzorni plošči > Izgled > Teme – poleg “Teme”, se pojavi še npr. Barvna paleta po meri ali Meni widgeti. Tam notri si pa potem poigraj in preizkušaj.

 18. Pi.Roman, ojla. Ti imam dve vprašanji… Prvo je, ali lahko spremenim barvo stranskih stolpcev bloga (če pogledaš moj blog, so sivi) in kako to storim? Drugo pa, ali veš kaj je potrebno sotoriti, da se pravilno izpisujejo povezave-blogrola, ker mi ne prime niti po abecedi, niti mi jih noče ličiti, čeprav so nekatere označene pod osebno, druge pa kot recimo aktualno? Hvala za mojstrsko pomoč. 😀
  Denis

 19. @Človek: Obe vprašanji sta vezani na temo, ki si jo izbral.

  Ta tema ne dopušča spreminjanja sive podlage (ti si to poimenoval stranska stolpca).

  Glede povezav je pa tako. Nekatere teme razvrščajo povezave po abecedi, druge pa glede na čas vnosa. Pri tvoji temi glede na slednje. Če želiš torej svoj vrstni red, moraš obstoječe povezave pobrisati in jih v pravilnem vrstnem redu vnesti.

  Kar se pa tiče delitve povezav v skupine: Ko dodajaš ali urejaš povezave, jim moraš določiti kategorijo. Ustvari eno kategorijo z imenom npr. “Osebno”, drugo pa “Aktualno” in potem povezavam dodeli ustrezno kategorijo. To bi moralo delovati.

  Sicer pa … po mojem mnenju je tema slate-10 (ki jo ti uporabljaš) ena najbolj nepraktičnih. Ampak to je popolnoma subjektivno …

 20. oj!

  pišem ti, ker sem opazila, da si med blogosove teme eno objavil tudi ti… sama sem na uradni wordpressovi strani videla eno silno lepo, pa bi jo res rada imela in me zanima a obstaja kak postopek, kako bi si ji lahko naštimala?

  hvala ti za odgovor

  saily

 21. še enkrat jst. Footnote imam omogočen, vendar ga potem ne najem med nastavitvami. Pa tudi, ko naredim footnote, se pravi besedilo v oklepaji -dvojnih), mi le tega ne označi oz. oštevilči.
  Pod besedilo mi res napiše footnote, vendar to je vse.

 22. Zaljubljen? V 189cm visoko babnico? Saj nisem mazohist!

  Sam hecal sem se. Poskušam le razjeziti PiRomana, da bi me dol vrgel. (enkrat me je že 🙂 )

  Čakaj Simona, ti bom pomagal:
  “Pi.Roman, daj prosim ustreži ji takoj, veš Simona zna biti zelo “težka”, če ne dobi takoj”! (morda mi bo kdaj prihranila kakšno kritiko)

 23. @Iztok: Objave, starejše od pol leta so zaprte za komentiranje, ker se na njih ponavadi pojavlja ogromno spama. Me pa veseli, da si spomnil na to, saj smo se enkrat že pogovarjali, da bomo morali zadevo drugače rešiti in smo potem na to pozabili. Dajem na seznam opravil …

 24. Oj, eno vprašanje, ki ne vem čist, kam spada :S .. na mail sem dobila komentar, ki baje čaka na moderacijo, v nadzorni plošči pa v “čaka na moderacijo” ni nobenega. komentar se na blogu ni pojavil, dotična komentatorka pa mi je naslednji dan pisala, da ne more več komentirat ne pri meni ne nikjer drugje. any ideas? hvala vnaprej in lepe praznike!

 25. Ponižno prosim za pomoč 🙂

  Že pred parimi dnevi sem si odprla blog, pa mi še zdaj ni uspelo dejansko priti nanj, ker mi WordPress sporoča: ‘Za dostop do strani nimate ustreznih pravic.’

  Kako ga naj prepričam v nasprotno? 😀

 26. Muffy nisi edina. Jaz sem doživel podobno napako, ki se omenja tudi na forumu. Ampak kot zgleda niti osebje ne ve kako jo odpravit, saj sem pisal na blogi@siol.net enostavno ustvari blog z novim imenom in upaj da te spusti dalje.

  Po moje je to napaka browserja Firefox, ki ne uspe poslati vseh potrebnih podatkov ko klikneš ustvari blog … just a thought …

 27. Piromanček, še tukaj te bom prosila za pomoč in to res ponižno… 😳

  Meni piše na vrhu bloga cel čas “Code corrupted. Insert fresh copy.” Kako lahko to odstranim? Mislim kaj to pomeni, kaj je narobe in zakaj? Mislim, da je to tudi krivo, da mi pri moji najljubši temi Tarski ne delajo komentarji. Mislim folk mi mejle piše, da se sploh ne da komentirati, jst pa očitno lahko puščam commentse pr sebi…

  Res bi ti bila hvaležna za vsako pomoč!

  lep dan,

  Irena

 28. Hej, tut js mam težave 🙂

  Sm hotu komentirat na tvojo temo o trackbackih, da bi blo bolj pregledno pa je očitno že preveč časa in se ne da več komentirat, zato pišem kar tu.

  Težave imam s trackbacki oz. bolj verjetno s pingbacki. Kolikor sem razumel, moraš trackback naredit ročno, pingback pa naj bi bil avtomatski?

  Se pravi, če v objavi narediš link do nekega bloga (z ali brez /trackback), bi se moralo izpisati nekaj besed pred linkano besedo in nekaj vrstic za njo.

  Pri trackbacku pa je le začetek objave?

  Torej, težave imam s pingbacki, če me razumeš. Nastavitve sem preveril, kjer imam vklopljeno, da moj blog poizkusi avtomatsko obvestit blog, katerega povezava je v objavi.

  Vendar mi to ne deluje. Za primer si lahko pogledaš zadnjo objavo, če ti kaj pomaga.

  Hvala že vnaprej

  lp, agarwaen

 29. @Agarwaen: Prvo dejstvo o pingbackih je, da delujejo le, če je link na konkreten post, ne pa na naslovnico (drugače ping ne more vedeti, h kateri objavi naj se vpiše kot komentar). Drugo dejstvo pa je, da mora tudi blog, ki ga ti pingaš, imeti aktivirano dovoljenje za prikazovanje pingov in trackbackov (Nastavitve > Diskusija > Dovoli obveščanje blogov s povezavami (pingack-i, trackback-i.)). 😉

 30. oj roman! enaneumestna…

  enkrat sem ponesreči (al nevem no, če ni blo celo po defaultu nastavljeno) obkljukal da mi vse nove komentarje v tej temi pošilja na mail, zdaj pa nebi več rad tega…ampak ne znam sklukat tega… kje se to nardi? 🙂
  hvala

 31. jaz mam pa en problem:

  imam profil na imeem.com (za muzko poslušat in odkrivat, recimo)

  in imeem plejrček maš lahko tut na blogu. samo na mojem ne dela.

  prekopiram v text widget tole:

  in mi noče delat.
  kaj mi je storiti?
  hvala za pomoč, že vnaprej.

 32. Lahko, da si že kje pisal o tem in, jaz pač nisem našel… Imam sledeč problem: če hočem objavit več slik, mi ves tekst samodejno uredi ob slike. Nikakor ne morem nastavit, da bi bila slika in tekst pod njo, potem spet slika in spet tekst… Mi lahko pomagaš?

  Hvala

  Jens

 33. Opazovalka, pojdi nadzorna plošča -> videz -> widgets -> pod widgeti, ki so na voljo izbereš Text (ni važno katera številka), ga neseš na meni, ki ga želiš (če ga že v meniju nimaš. Klikneš na ikonco v kvadratku Text, in v njej s pomočjo HTML kode ustvariš povezavo do bloga, ki ga želiš.

  Lahko si tudi pomagaš da ustvariš povezavo s pomočjo tabele za objavljanje (v grafičnem načinu), nato klikneš HTML koda in tam prekopiraš celo kodo in prilepiš v widketu.

  Okence zapreš s klikom na X in še shraniš spremembe 😉

 34. @Samski: A si pogledal zapis Kako naredim trackback? Tole, kar ti misliš (odsek besedila, omejen s tropičji), je pingback. Ta se naredi avtomatsko, če imata oba (avtor in tisti, ki ga linkaš) omogočeno pinganje in linkaš na konkretni zapis in ne na prvo stran bloga.
  Trackback pa se naredi po postopku, opisanem v zapisu o tracbackih. Pri trackbacku se vedno prikaže prvih nekaj besed tvojega zapisa.

 35. @Lewy: Dodatna polja so za dodajanje kakšnih meta oznak, vendar jih na Blogosu ne moreš uporabljati, ker teme v osnovi temu niso prilagojene. Za uporabo teh polj bi morali v vsako posamezno temo dodajati nekaj specifične kode. To pride bolj v poštev za tiste, ki imajo bloge na svojih strežnikih. Več o tem si lahko prebereš tukaj.

 36. @Articulari, treba je uporabiti Kimili Flash Embed dodatek; iz slide.com skopiraš EMBED kodo in iz nje izluščiš a) src swf datoteke in b) flashvars

  embed src=”http://widget-8c.slide.com/widgets/slideticker.swf” type=”application/x-shockwave-flash” quality=”high” scale=”noscale” salign=”l” wmode=”transparent” flashvars=”cy=lt&il=1&channel=216172782117980556&site=widget-8c.slide.com” style=”width:400px;height:300px” name=”flashticker” align=”middle”

  Nato pa v objavo vpišeš KML kodo (odstrani – ter presledke na začetku in koncu)

  [- kml_flashembed movie=”http://widget-8c.slide.com/widgets/slideticker.swf” height=”300″ width=”400″ fvars=”cy=lt&il=1&channel=216172782117980556&site=widget-8c.slide.com” / ]

 37. @Čebelca: To je seznam zadnjih strani, s katerih je narejena povezava na tvoj blog (torej če te je nekdo polinkal).

  Če pa klikneš na puščico poleg naslova “Prihajajoče povezave”, se ti odpre stran Technorati, ki beleži vse povezave na tvoj blog. 😉

 38. Zdravo Pi., že od izdaje dalje uporabljam zemanto, ki pa zdaj na blogu že dva tedna ne dela, izbrisal sem jo iz razširitev za FF in jo ponovno naložil, pa nič. Za vsako pomoč se ti že zdaj zahvaljujem, na Z pa sem se tako navadil, da jo močno pogrešam 😉
  LP
  Tečnstrdesc

 39. imam dve vprašanji. v bistvu sploh ne vem, če je to pravi naslov, ampak poskusit ni greh pravjo. 😉
  naveličala sem se svoje stare teme in sem našla v izboru tem tudi dve taki, ki sta mi všečni. nad temo Vistered Little sem obupala kmalu na začetku, ker ni delalo praktično nič, vztrajam pa še vedno in upam, da mi bo uspelo v red spravit temo Tarski. se pa pojavljata dva problema. karkoli v nadzorni plošči nastaviš, se dejansko (če se sploh, kar je največji problem) pojavi na samem blogu z zamikom približno 10ih minut ali pa še več. a je to problem v brskalniku (uporabljam najnovejši IE oziroma opero) ali v sami temi?
  drugi problem pa je ta, da se na dnu strani, v spodnjem stolpcu najde zadnje objave. naslovi so sicer pravi, a povzetek objav ni. dejansko je to povzetek spodnje objave na sami strani. nimam več idej, kako bi to zrihtala, da bi prikazovalo tako kot je treba. v bistvu sploh ne vem, kako se te objave spreminja. a se jih da ukinit mogoče? 😕 pa še nekaj. opazila sem, da se pri tej temi ne da brat in seveda komentirat tistih starih objav, ki niso prikazane na strani, drugače kot pa da do njih prihajš preko koledarja. a to se tudi kje da zrihtat?

  hvala za pomoč 😀

 40. @Tecnstrdesc: Z Zemanto nimam nikakršnih izkušenj, zato ti žal ne znam pomagat. Žal imam tudi stisko s časom, ker me v četrtek, 10.7. čaka en težek izpit …

  @Pikicavelika: Kot sem že en stavek višje napisal – tri dni še nimam časa za blogerske težave …

  Obema lahko svetujem le, da pišeta na uradno pomoč – blogi@siol.net.

 41. Hej, spet se mi je pojavilo eno vprašanje. Ali lahko vse objave iz enega bloga prenesem na drugega? Ker imam zelo podoben naslov bloga kot še en uporabnik, bi rada spremenila svoj naslov in na tega novega prenesla vse objave, ki sem jih objavila na prvem blogu. Ali je to mogoče? Hvala, lp

 42. @FlyGirl: Greš v nadzorno ploščo, UREDI > IZVOZI in SHRANI IZVOZNO DATOTEKO. S tem na svoj računalnik shraniš vse objave, komentarje, kategorije. Ne pa tudi slik, ki jih nalagaš na blog. Če bo stari blog ostal (ga ne boš pobrisala), potem ni panike. Bodo pač ostale povezave za slike na stari blog. Sicer bi pa morala slike ročno shranit. Za uvoz v drugi blog je postopek podoben – UREDI > UVOZI > WORDPRESS > BRSKAJ (poiščeš tisto izvoženo datoteko na računalniku) in dokončaj postopek.

  Če se ti slučajno kje kaj zalomi, pa na blogi@siol.net napišeš eno ponižno prošnjo, če ti lahko pomagajo. 😉

 43. Živjo!

  Tole sem našel čisto slučajno, ko sem iskal kakšen slovenski forum o WordPressu. Bom pa hvaležen, če me kdorkoli napoti na pravi naslov. Imam nekaj konkretnih vprašanj, sicer pa uporabljam temo weaver 2010, wordpress v. 3.0.1. Sicer sem veliko bral forume, vendar me nekoliko povozi sama terminologija – nikoli nisem namreč programiral in editiranje code mi je španska vas xD.

  Prva zadeva je glede comment boxa, pod objavo na statični strani. Rad bi namreč, da bi comment box bil nad komentarji, ker je poanta, da obiskovalci vpisujejo svoje komentarje na temo, ki je dejansko večna. Prav tako, bi rad zmajšal comment box, pa ne vem kako. Dejansko je bistveno prevelik in mi odžira prostor, ki bi ga izkoristil, za druge zadeve.

  Naslednja stvar, ki me zanima je ali možno Top comments nastaviti tako, da so ves čas odprti. Zdaj so namreč, ko pridem na stran zaprti in je potrebno klikniti na comments, da se zadeva odpre navzdol-

  Tretja stvar so zadnji komentarji. Uporabil sem sicer nek widget, vendar so sedaj izpisani zadnji komentatorji, namesto zadnjih komentarjev. Lahko kdo pomaga?

  LP, Abax

Dodaj odgovor