Imaš vprašanje?

POZOR: Moje delo na Siolu se je končalo septembra 2009 in nisem več na tekočem z dogajanjem na Blogosu. Ob težavah pišite na blogi@siol.net.

Tukaj zbiram vse težave (in odgovore), ki se pojaviljajo v zvezi s prenovo wordpressa (od konca julija 2008).

Vabim, da vašo težavo vpišete tukaj tudi, če ste jo zapisali že kam drugam na mojem blogu. Tako bomo imeli vse na enem mestu, kar bo olajšalo iskanje odgovora.

O odgovorih na vaše prijave:

Ker bo to služilo evidenci prijavljenih pomanjkljivosti, bom na komentarje odgovarjal samo enkrat dnevno.

Če bo vaša prijava tehnične narave, jo bom posredoval adminu, če pa bo šlo bolj za vprašanje v smislu “kje pa to najdem?”, bom poskusil v najkrajšem možnem času objaviti odgovor.

236 thoughts on “Imaš vprašanje?

 1. @Barbiblond: Ugotovil sem, da opombe delujejo enako kot prej. Sumim, da si imela težava zaradi enega izmed naslednjih razlogov:
  1.) Zaradi začetnih težav pri prenovi dodatek WP-Footnotes ni deloval. Sedaj deluje.
  2.) Pozabila si, da mora pred dvojnim oklepajem biti presledek.
  Svetujem, da preveriš še enkrat. Javi, če deluje! 😉

 2. Hvala, zdaj je konec poporodnih težav in normalno dela 🙂
  Se je pa pojavila ena nerodnost. Jaz kopiram tekst z opombami vred iz worlda in jih potem peš vstavljam in orginalne brišem, ker je bolj simpatično, če so vidne že ob miški.
  Prej so bile te orginalne opombe v graf.ur.rumeno obarvane, zdaj so pa bele in bolj tipam, kje so. Ko klikneš, so, jasno, v okvirčku, prej pa bele. Se bo dalo zmanikirat to težavico?

 3. Če vpišem v izbor tagov Poezijo, pogrešam več avtorjev, ki pišejo v to kategorijo in tudi svojih prispevkov ne najdem. Prej je ta sort vedno prav delal.Ob objavi je kategorijo spremenilo v številko in ni ostala zapisana besedno.
  Na mojem blogu izgleda vse ok.
  Bi se to dalo kaj popraviti?

 4. Principialno vprašanje: kdo na blogu, forumu ali drugih prispevkih, kjer je možno komentirati, lahko za stalno ali začasno odstrani moj komentar?
  Drugo vprašanje: čemu mi ob oddaji komentarja le tega izbriše in me na to opozori z neko kratico ali pa javi, da ne najde internetne strani, na kateri tisti trenutek sem?
  Hvala za odgovora.

 5. @Rak: Na blogu lahko komentarje briše samo avtor bloga. Se pa zgodi, da spam filter kakšen komentar lahko vrže na seznam za moderacijo. Tak komentar se prikaže šele, ko ga avtor bloga potrdi. Na forumih in drugih straneh lahko komentar izbriše moderator oz. administrator foruma ali strani.

  Kar se pa tiče WP Hash Cash ključa, si preberi tale zapis administratorja blogov. O svojih težavah ga lahko obvestiš preko komentarja na to objavo ali pa preko maila blogi@siol.net.

 6. Dodatek na tvoj matr okoli opomb- ko sem skapirala finto, da je treba opombe uredit že v prvem okencu, v katerega pastaš iz worlda, ker jih potem v ur. ne vidim, se je pojavila še ena.
  Zdaj se da enostavno skopirat tekst z opombami vred in vse se uredi samo…
  Milina! 😆

 7. @Jure: Direktno iz drugega bloga ne moreš uvažat filmov. Verjetno pa ta film obstaja na YouTube, GoogleVideo, IFILM, Metacafe, ali Myspace. Če ga najdeš nekje med naštetimi portali, ga lahko vstaviš s pomočjo dodatka Viper’s Video Quicktags. Moja navodila za uporabo so sicer za malo starejšo verzijo tega dodatka, a jim rok uporabe še ni potekel. 😉

  @Barbiblond: Super!

 8. v zvezi z brisanjem komentarjev sem dobil odgovor, da potrebujem Javascript. Javo imam naloženo, scripta ne. Sem se malo sprehajal po internetu glede naložitve tega programa. Malo komplicirano, če anleščine ne obvladaš v nulo. Je možen še kakšen nasvet. Brisanje komentarja se mi dogaja samo na enem od blogov, kjer rad komentiram in sem bil doslej dobrodošel.

 9. Ena začetniška, ne bom se več zafrkavala, bom rajš vprašala:

  Kaj moraš narediti, da se ti v komentarjih naredi povezava na tvoj blog, tam kjer piše tvoje ime? Npr. tukaj pod “channah pravi:” ni povezave, pod “Pi.Roman pravi:” ali pa “Jure pravi:” pa je povezava na blog, če klikneš na ime.

  Tnx.

 10. Glej na blogu “slončkarije” (malisloncek) želim kaj pokomentirati. Zahteva prijavo, ko se prijavim, le to zavrne, pojavi se podokno “pozabljeno geslo?” z zahtevkom vpisa imena in e-maila. Želel bi klikniti za pozabljeno geslo, pa se bojim, da bi porušil ustaljeno samodejno pojavljanje okna za odgovor na drugih blogih siola, kjer sta ime in e-mail že vpisana. V principu niti ne vem, kaj sem vpisal ob prvi prijavi za ta blog.

 11. @Rak: Geslo je enotno za cel blogos. Če geslo pozabiš, ti pošljejo novega, torej ne tistega, ki si ga uporabljal do sedaj. Tvoje predvidevanje je tako pravilno – če ti bodo spremenili geslo, boš moral novega uporabljati na vseh blogih, staro pa ne bo več prijelo.

 12. Sem. Ampak na ravno tem blogu je problem. Nič hudega, pojavlja se še na drugem mediju.
  Prosim še samo za dodatno mnenje. Če se odločim za čisto nov nickname in novo geslo, ali lahko to uveljavim iz istega e-mail naslova. O blogih se namreč še učim, mi pa svetujejo nekateri blogerji, da naj se vklučim s svojim blogom. Verjetno bi bilo potem komuniciranje lažje.

 13. dober dan 😉 jaz imam pa probleme s statcounter kodo, en ostanek nje je viden (seveda ne bi smel bit), če boš utegnil-meni na desni, čist spodaj. jst sm itak malček računalniškega debila in itak nimam pojma, kaj se je zafural. Pa še to… povezave? sploh se ne pokažejo. In to pri skor vseh temah… why would that be?

  LP :mrgreen:

 14. ne morem oz. ne znam urediti objave. Če naredim odstavek v Grafičnem urejevalniku to pomeni da bo prelsedek med vrsticami, jaz pa bi samo odstavek … brez presledka. Če pa pišem v HTML obliki pa mi teh odstavkov ne upošteva in mi sravke vrže enega za drugim … razen ko naredim presledke med vrsticami. hvala.

 15. @Strojnik: Ugotovil sem, zakaj ti javlja “We’re sorry, this video is no longer available”. Ni kriv siol, niti nisi kriv ti. Če pogledaš na stran youtube – desno poleg videa – je eno polje “Embed”. Tam notri bi morala biti sicer html koda, ki jo uporabnik skopira in prilepi na svojo spletno stran in zadeva bi morala delovati. Ampak youtube podpira možnost, da uporabnik, ki je video naložil, ne dovoli, da se video lahko prikazuje tudi na drugih spletnih straneh. Zato tam piše “Embedding disabled by request”. Torej tega videa se pač ne da prikazat na drugih spletnih straneh. Dela samo na youtube. Če bi rad svojim bralcem pokazal ravno ta spot, ti ostane samo to, da v svojo objavo daš direkten link do strani, torej http://www.youtube.com/watch?v=tXaZmY52gHM.

 16. evo še mene. pred prenovo sem imela pod tekstom DATOTEKO, preko katere sem brskala po svojem računalniku in na blog dodajala slike. zdaj tega ni nikjer in sploh ne vem preko česa naj grem na svoj računalnik iskat slike in jih dodam na post.

  prosim za pomoč.

 17. Hej,

  skušam vpisat svoj wordpress blog v agregat, pa stalno dobivam tole sporočilo ob vpisu linka:

  Rezultat vpisa:

  Fatal error: Cannot redeclare wp_rss() (previously declared in /var/www/virtual/blog.siol.net/wp-includes/rss.php:850) in /var/www/virtual/blog.siol.net/wp-includes/rss_siol.php on line 894

  Kakšna ideja v čem je problem?

  Že vnaprej hvala vsem prijaznim ljudem 🙂

 18. V čem je razlika med tema dvema načinoma prijave komentarja. Prvi mi na Siol-u deluje, z drugim si ne morem pomagati nič, tudi, če zahtevam “pozabljeno” geslo.

  Prvi način:

  Ime (obvezno)

  e-poštni naslov (ne bo prikazan) (obvezno)

  Spletna stran (je še nimam, op. pisca)

  Drugi način:

  Uporabniško ime
  Geslo

  Zapomni si me

  Ste pozabili geslo?
  « Nazaj na PAVEL: moj referenčni okvir, moje refleksije, moje življenje

 19. @Rak: Prvi način ni način prijave, je samo posredovanje podatkov, ki so potrebni za evidenco ob oddaji komentarja. Drugi način je prijava v sistem, kar pomeni, da se enkrat prijavite in lahko potem komentirate na vseh blogih (brez da bi morali podatke vpisovati za vsak komentar posebej).
  Ali nisi pisal na blogi@siol.net, da bi odpravili težave s prijavo?

 20. Na blogu mi ne delajo pingi. Ampak to se je dogajalo že pred prenovo blogosa, tako da problemček sicer ni čisto frišen. Sem že pisala na blogi@siol.net, vendar brez uspeha. To možnost sicer imam nastavljeno, vendar vseeno ne dela, razen če je kje v nastavitvah še kaka caka, ki sem jo spregledala. 🙂 Kakšna ideja? 😳

 21. Kje so najnovejše objave? Na Blogosu se prikazujejo za par dni nazaj, aktualnih pa ni. Danes je 24.9., vidim pa objave z 22.9.

  Pa še nekaj stvari, ki sem jih opazil in ki mogoče nimajo veze s prenovo Blogosa (mogoče pa ja):

  Sem naročen, da se mi pošlje mail, ko dobim kak komentar. Po obnovi Blogosa ti maili romajo direkt v moj spam folder.

  Adbloker mi na Blogosu blokira vse youtube videe, na drugih straneh, ki tudi uporabljajo youtube pa ne.

  Pozdrav!

 22. @Mgerencer: Glede mailov v spam – to je odvisno od tvojega odjemalca pošte. Ponavadi lahko z desnim klikom na določen mail prideš do menija, kjer je možnost, da določenega pošiljatelja označiš kot zaupanja vrednega in ti ne bo več metalo njegove pošte v spam.

  Adbloker – pojma nimam. Mogoče je zaradi plugina Vipers video …

  @Snow: bodi bolj konkreten z opisom “brisanja komentarjev”.

  @Mayozi: če ti meče komentarje v moderacijo, piši na blogi@siol.net.

 23. mamm eno stran na blogu, ki je namenjena mojim pesniškim delom. in sedaj,ko je novi worpress je vse skupej videt kot navaden tekst, ko pa sm hotla to uredit, je pa blo v pravi obliki. torej zakaj je prikazano, kor navadn tekst, v urejevalniku, pa kot pesem? ali se da kej naredit v tej smeri?
  tnx

 24. Pozdravljen,
  tvoj vodič:
  Naključno prikazovanje slik iz Picase na vašem blogu (widget)
  ni dosegljiv.

  Imam pa kar nekaj težav s to zadevo, ker mi nikakor ne uspe v temo MANDIGO vstavit EMBED SLIDESHOW iz picasse v sidebar na desni.
  Ko skopiram kodo, ki jo zgenerira picassa in jo vstavim v widget BESEDILO, se na moji strani ne zgodi nič. Primer: http://jinxy.blog.siol.net/…takoj pod counterjem!
  Shranim spremembe kot je treba, pogledam na prvo stran – nič, in nato se zopet vrnem nazaj na urejanje widgetov, nakar vidim da je TEXT box prazen-brez kode.

  HM?

 25. Uf, me že dolgo ni bilo tule. Več kot mesec dni. Bom vseeno odgovoril vsem po vrsti.

  @CalypsoFolie: Ne vem kakšno kodo si uporabil, ampak na siolovih blogih ni dovoljen noben poseben html ali kakšna druga tovrstna koda.

  @O.J.: pravi naslov je blogi@siol.net

  @kaktuskaktus: velja enako kot za O.J.

  @womanizer: v nadzorni plošči pojdi na “Dodatki”, poišči “Postreach ClickComments” in klikni “Onemogoči”.

  @Jinxy: Na siolovih blogih ni dovoljen noben poseben html ali kakšna druga tovrstna koda (vključno z EMBED). Sicer je pa widget Picasa dosegljiv.

 26. @Pi.Roman:

  Se mogoče da naštimati kakšno newsletter aplikacijo/skripto (html/java/karkol) na siol blog, kamor bi gosti vpisali mejl in ob vsaki novi objavi bili avtomatično obveščeni o le tej?

  To sploh obstaja za siol blog?

  Hvala in lp,
  Keep up the good work, veliko sem se preko tebe naučil. Hvala!
  Jure

 27. še eno vprašanje mam…uporabljam temo Logistix 3C, k mi je res pisana na kožo. Super tema je. Ampak ima pa eno pomanjkljivost… navadno ko priscrollaš do konca bloga te na koncu čaka povezava “starejše objave”. Tega pri tej temi ni in je precej težko brskat za nazaj po arhivu. Obstaja za to kakšna rešitev ali je edina možnost menjava teme?

 28. Spet jaz. Prej omenjeno objavo sem enostavno zbrisala in jo objavila še enkrat in sedaj zadeva deluje. Me pa vseeno zanima, kako urejaš te komentarje oz. to, ali so komentarji dovoljeni ali ne.

  Zdaj bom pa nehala težit 🙂

  Hvala za pomoč in razumevanje.

 29. @Špela: Za posamezno objavo se komentarji omogočajo oz. onemogočajo v nadzorni plošči, v urejevalniku objav. Če se pomakneš bolj proti dnu strani, so tam “Napredne možnosti”, med njimi pa najdeš “Komentarji in pingi”. Če klikneš na levi strani na tisto belo puščico na modri podlagi, se ti odpreta možnosti za izklapljanje in vklapljanje. 😉

  Aja, pa še to. Takih vprašanj si ne jemljem kot teženje. Če znam, rad pomagam. Pa srečno 2009!

 30. Imam StatCounter težavo – namreč, ne dela mi sploh. Sem želel nastavit vse kot piše v navodilih v nastavitvah bloga, vendar je postopek pri Statcounterju (očitno) drugačen. Namreč, pri inštalaciji ni nikjer možno izbrati tega:

  Select the following:

  * “No, my website does not use frames”
  * “OPTIONAL – W3C Compliant”

  Z drugačnimi nastavitvami (oz. s tistimi, ki so na voljo) mi ga žal ni uspelo usposobiti. Ves čas kaže 0. Kakšen predlog, sem mogoče kaj narobe naredil, spregledal??

 31. pomagi,…na novem blogu,ko sem prijavljena,mi moj nik ne upiše ko prijavljeno-pri komentarjih,mojih in ko komentiran druge,…je pa nik aktiven,če se ne prijavim in vpišem nik,mail in spletno mesto,…a mogoče moram kaj na nadzorni plošči uredit?Hvala za odgovor

 32. Zdravo!

  Ravno sem napisal nekaj na blog in objavil. v urejevalniku (pred objavo) izgleda vse normalno, takoj, ko pa objavim se pokaže tole (in v urejevalniku in na strani):

  ____________________________________________________________________________________________


  /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Navadna tabela”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”;
  mso-ansi-language:#0400;
  mso-fareast-language:#0400;
  mso-bidi-language:#0400;}

  ___________________________________________________________________________________________

  mogoče veš, zakaj se gre in kaj to pomeni??

  PS: to se pojavi tudi na začetku objave, ko preklopim v celozaslonski način v urejevalniku.. :S

  link objave: http://celarvizija.blog.siol.net/2009/01/28/tri-lazi-jehovih-pric/

  hvala, ne res…hvala 😀


 33. /* Style Definitions */
  table.MsoNormalTable
  {mso-style-name:”Navadna tabela”;
  mso-tstyle-rowband-size:0;
  mso-tstyle-colband-size:0;
  mso-style-noshow:yes;
  mso-style-parent:””;
  mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
  mso-para-margin:0cm;
  mso-para-margin-bottom:.0001pt;
  mso-pagination:widow-orphan;
  font-size:10.0pt;
  font-family:”Times New Roman”;
  mso-ansi-language:#0400;
  mso-fareast-language:#0400;
  mso-bidi-language:#0400;}

  nevem zakaj (spet) ampak tukej v komentarju je skrajšalo to kodo…

 34. @Celarvizionar: Verjetno si tekst kopiral direktno iz Worda. V razširjeni orodni vrstici urejevalnika (na blogu) imaš eno ikonco, na kateri je narisana rumena tablica in črka T. Če jo klikneš, se ti bo odprlo novo okno, kamor prilepiš tekst iz worda. Nato klikneš vstavi in v urejevalniku boš imel samo tekst, brez vse šminke.

  Drugi način pa je, da odpreš notepad oz. beležnico, vanjo kopiraš tekst iz worda in nato v notepadu tekst še enkrat kopiraš in prilepiš v urejevalnik bloga.

  Učinek pri obeh postopkih je isti. Hec je samo v tem, da word za oblikovanje teksta (boldanje, barve itd.) doda cel kup ene nevidne kode, ki pa ob kopiranju lahko postane vidna.

 35. Pozdravljen!

  Blog imam tukaj na blogosu in me zanima sledeče:
  Včasih napišem tekst za novo objavo in si ga uredim tako kot hočem. Ko pritisnem “objavi” pa mi se ta tekst kar nekako po svoje uredi in potem ga ne spravim več v prvotno obliko. Tega ne naredi vedno, največkrat če napišem kakšno pesem v verzih, kiticah.
  Ali obstaja kakšna rešitev za to?
  Drugače si pa car in obvladaš in sem od tebe dobil že ogromno uporabnih nasvetov. Kaj bi mi brez tebe!

  Hvala za odgovor & keep it going!

 36. No težava je takšna konkretno:
  Grem na “napiši novo objavo” in v okenček napišem npr. sledeče:

  …Sam v svoji tihoti…
  Hrup izven me ne moti.
  Moteče mi je notranje tleče,
  …senca dvoma, ki na razum ti vleče..?

  Bo res neumnost zmagovita?
  Je res vsa pamet izgubljena, zapita?
  Smo res tako bori v razdajanju ljubezni…
  …smo res subjekt duševnih bolezni?

  In potem pritisnem “objavi” in se mi to kar sem napisal spremeni v tako obliko (in potem tudi na blogu tako):

  …Sam v svoji tihoti…

  Hrup izven me ne moti.

  Moteče mi je notranje tleče,

  …senca dvoma, ki na razum ti vleče..?

  Bo res neumnost zmagovita?

  Je res vsa pamet izgubljena… zapita?

  Smo res tako bori v razdajanju ljubezni…

  … smo res subjekt duševnih bolezni???

  Tega potem ne morem več spraviti v prvotno stanje. Teksta ne lepim iz Worda ali od kje drugje ampak ga direktno na blogu napišem.
  Torej zanima me zakaj se to zgodi in ali obstaja kakšna rešitev?

  Hvala za odgovor.

 37. Hvala za nasvet za povezavo, urejeno (no vsaj upam, ti povej če je).

  Aha torej je tista težava odvisna samo od teme. Kakšna škoda, pa mi tema tako odgovarja. Čudno, da se besedilo ne da urejati na več načinov. No če jaz prav razumem je edina možnost urejanja besedila v spustnem meniju “odstavek”, ki je meni mimogrede čist brezvezen.

  Mam pa še eno vprašanje:
  Na svoj blog sem dodal nekaj widgetov in mi vsi krasno delajo. Moti me pa, ker pod vsakim piše “Get Widget”. A se da temu kako izogniti?

 38. Povezava očitno deluje.

  Hja, žal je to tako kot je. WordPress je odprtokodni sistem in tvojo temo je razvil nekdo, ki si ni mislil, da bi Enpassant rad pesmice objavljal :).

  Tistemu “get widget” se pa ne da izognit. To je reklama tistega, ki je widget naredil …

 39. Pi.Roman mene bi zanimalo, kako naštimam ogled slike,da se ne odpre v novem oknu,saj veš mislim tisto, ko se screen obarva temno in se pokaže slika,nakar si jih lahko po vrstnem redu ugleduješ,da ne rabiš hodit nazaj.
  Vem sem malo zakompleciral,vendar upam, da si me razumel
  Hvala na odgovoru in lep pozdrav

 40. Pozdravljeni!!!
  Imam eno vprašanje.
  Zanima me, kako bi lahko s tipko na tipkovnici zaprli internetno stran oziroma okno (ne da bi uporabili miško s klikom na x (zapri)

  Pa še nekaj…vem da obstaja programček, ki ti odprte strani, ki jih imaš minimalizirane, enostavno skrije pred nezaželenimi pogledi (naprimer v službi)

  Že v naprej hvala za odgovor, in še pohvale za vse prispevke, resnično si super!!!
  LP
  LOLA

 41. @LOLA: Okna se na tipkovnici zapirajo s kombinacijo Alt+F4. Če imate v Internet Explorerju ali Mozilli Firefox odprtih več zavihkov naenkrat in bi radi zaprli samo en zavihek, pa uporabite Ctrl+F4.

  Za programček za skrivanje sem pa tudi jaz samo slišal, žal pa ne vem, kako se imenuje.

  In hvala za pohvale!
  LP

 42. OjLa!

  Mene pa zanima pri temi oceanwide-10, kjer imaš zgoraj v glavi bloga; comments by section,comments by user in general comments… čemu to služi, ker so okenca prazna.. pa če spremeniš naprimer comments by section v npr. zaninimivosti… zakaj se ne da tega komentirat.. upam da veš kaj hočem povedat oz. vprašat..

  LP

 43. Živjo, Piromanček.
  Imam težavico,ki se imenuje lepljenje slikce, fotke na blog. Čisto mimo se mi zdi, da bi morala fotko naložiti na kaj vem katero stran (photoshop ipd.) Ali ti je znana kakšna bližnjica? Za namig se ti najlepše zahvaljujem in te pozdravljam, Daška

 44. piroman.

  res nisem strokovnjak za računalnik, sem navaden človek, ki včasih se vsede za računalnik in uporablja blog za kratek čas in obenem imam en majhen arhiv.

  Zadnjič sem ti napisal problem zaradi “email.si. Poskusil sem narediti tako kot si mi svetoval in mi ni uspelo, ker so zahtevali moj email in seveda sem napisal novega in ker sem prijavljen kot blogar z starim mailom me ne prepozna z novim.
  Težava je v tem, da nisem računalničar in seveda marsi kaj ne razumem kako nadaljevati in kam se obrniti, da lahko sploh pridem do svojega bloga. Počasi zgubljam motivacijo in že razmišljam, da bom vse pustil naj gre hošči čeprav me tolažijo drugi blogarji naj vstrajam.
  Upam, da mi boš lahko ti pomagal kako naj sporočim temu siolu moj nov e-naslov, da mi lahko pošljejo novo geslo.

 45. živjo!
  Na googlovem prevajalniku sem prebral ” 2. Če želite ta pripomoček vključiti na svojo spletno stran, kopirajte in prilepite spodnji HTML.

  Poskusila sem ga nalepit v widget box in v text box pa zadeva v nobenem primeru ne deluje.
  Kaj moram storiti?
  Videla pa sem na enem blogu, da deluje.
  Hvala za odgovor.

 46. Živjo. Ena izmed bralk mojega bloga me je prijazno obvestila, da ob prejemu sporočila o novem komentarju na blogu na njen mail lahko vidi tudi moj email naslov.

  Ali lahko to možnost sama kako izključim, mi mora to urediti kdo drug ali je to nekaj fiksnega?

  Vnaprej ti hvala za odgovor!

  Špela

 47. @Schpella: Tega ne moreš spremenit. Ko se mail pošilja, mora imeti tako naslov prejemnika kot tudi naslov pošiljatelja. Ker gre za obvestilo s tvojega bloga, se za naslov pošiljatelja vzame tisti naslov, s katerim je blog registriran (torej s tvojim).

 48. Ojla,
  Meni se v WordPress-u ne pojavi zavihek za dodajanje slik (je imel narisan tak siv sonček al neki) in oknce za dodajanje klučnih besed tudi ne izgleda tako kot običajno, deluje pa sploh ne. Mi lahko kako pomagaš, ker mi je res neumno imeti blog in ne pisati.
  Hvala!

 49. Pozdravljen,
  sicer sem že zasledil na tem blogu nekaj pogovorov okrog tega, a mi vseeno ne uspe, po instalaciji StatCounterja in vnosu kode v tekstovni Widget (upošteval sem tudi navodila s tega bloga), pregnati sledečega opozorila “Code corrupted. Insert fresh copy.”
  Hvala!
  lp, Janko

 50. Vprašanje najbrž ne sodi sem, ampak kaj ni blog “ozadja” spam?
  Vsaka druga objava na blogosu so “ozadja”, s katerimi nimamo kaj početi? Besedila so naključno generirane besede brez glave in repa, v glavnem skrajno zoprno. Se da kaj ukreniti in to zadevo nekako zreducirati? Saj je že skoraj kot virus Gartner, ki požira cele strani.

 51. @Risk: kateri widget? a tisti RSS? če si samo kopiral kodo iz ZSFB bo za pomoč najbrž bolj pravi naslov nekdo na ZSFB. Je pa dejstvo, da je v tisti kodi javascript, ki pa na blogosu ne deluje. Možno, da je ravno to problem. Ampak kot rečeno, bolje, da vprašaš avtorja widgeta.

 52. @Zverina: Za dostop moraš vedeti ali uporabniško ime ali pa e-poštni naslov, s katerim si registrirala blog.

  Uporabniško ime je enako kot je ime bloga. To pomeni, da je pri mojem blogu (ki ima naslov piroman.blog.siol.net) uporabniško ime piroman.

  Potem pa greš na tale naslov: http://blog.siol.net/wp-login.php?action=lostpassword in v okence vpišeš ali uporabniško ime (torej ime bloga) ali pa elektronski naslov, ki si ga uporabila ob registraciji bloga. Na ta naslov bo namreč poslano novo geslo, ki ga rabiš za prijavo v nadzorno ploščo. To prijavo pa opraviš na naslovu http://blog.siol.net/ (desno zgoraj je na modri podlagi gumb za prijavo, nato pa vpišeš uporabniško ime in geslo).

  Dovolj jasno? 😉

 53. Kako se odpre nov blog na blogosu, če že imam enega odprtega?

  Zdi se mi, da sem to nekje na tvojem blogu že pred časom brala, ampak zdaj nikjer ne najdem. Poleg tega naj povem, da sem itak že imela odprta dva bloga tu, pa zdaj niti približno ne najdem kakega gumba ali česa podobnega, da bi lahko odprla nov blog.

 54. Pozdravljen,

  jaz bi imela poleg glavne teme bloga (življenje in drugačen vsakdan) tudi neke podteme v zavihkih te iste strani (npr. en zavihek oz. podtemo za knjige, ki jih berem in bi lahko sem dodajala zapise, ki bi jih lahko drugi komentirali; pa zavihek za filme, izlete ipd.) A se to sploh da? Naredila sem si že dodatno stran (Berem… , če obiščeč moj blog), do katere dostopaš prek Widgeta, a niso mogoči komentarji (če se ne motim). Ker pa sem hotela dodati še več takih strani, nisem več znala. Ne vem, če je sploh mogoče. Tudi to bi načeloma bila rešitev, če lahko dodam še več takih “strani”.

  Hvala.

 55. Rozica, nekatere teme na straneh ne dopuščajo komentarjev. Imam predlog: Svoje objave sortiraj v kategorije, te kategorije pa prikaži s pomočjo widgeta.

  Kot vidim, objave nekako že sortiraš v neke kategorije (pravljica, sonček, stanovanje, življenje …). Predlagam, da za vsako temo narediš eno kategorijo (npr. “Knjige”). Ko boš napisala novo objavo na temo knjig, samo obkljukaj pravo kategorijo.
  Widgeti so ti pa očitno tudi poznani. Dodaj torej widget “Kategorije” in vsak, ki ga bo zanimalo, kaj imaš za povedat o knjigah, bo kliknil na ime kategorije “Knjige” in izpisale se bodo vse objave iz te kategorije.
  OK?

 56. Pi.Roman imam problem , na vsem lepek, kot kaže se mi je sesu kompleten blog, še včeraj sem lahko bil na njem, danes pa prazno po sredini,kjer bi morali biti prispevki 🙁
  Ko poskusim pod nadzorno ploščo pa mi piše samo tole
  Fatal error: Cannot redeclare init() in /var/www/virtual/blog.siol.net/wp-includes/rss.php on line 615

  Je šel komplet blog v maloro ??

 57. Zdravo,

  sem bloger začetnik in imam nekaj težav z dodajanjem slik. zanima me kakšen je najboljši način da pod objavo prilepim galerijo slik (manjše velikosti), ki pa se ob kliku na njo prikažejo v normalni velikosti? sem prebral nasvete glede dodajanja slik na tvojem blogu vendar nisem našel nasveta za konkretni problem.
  zaenkrat imam na blogu dodano galerijo na način kot bi hotel vendar je problem, da so slike naložene v blog in sem porabil skoraj ves prostor 50mb. povezava na moj blog (zaenkrat je tako samo ena objava): http://blazskok.blog.siol.net/?s=, za lažjo predstavo kako bi želel da izgleda in da so slike prenesene iz spletne baze (uporabljam picaso- mogoče kakšna boljša varjanta?)

 58. sicer ne vem če tole svetovanje še deluje a bom vseeno poskusil. na blogu tu in tam objavim tudi kakšen video (za video posnetke uporabljam VIMEO). pred nekaj dnevi se je pojavila težava da google chrome na moji blog strani ne želi prikazati izrezek tega videa. najprej sem mislil, da je narobe kaj z mojim brskalnikom a sem nato izvedel, da video ne prikaže tudi drugim obiskovalcem mojega bloga. zanimivo je pa, da ko blog odprem v internet explorer-ju se pokaže izrezek videa. pregledal sem tako nastavitve bloga kot mojega profila v vimeo a nisem našel nič “sumljivega”. prosim za pomoč.

  hvala

  blaž

 59. Pi.Roman, iz meni neznanega razloga se ne da priti na moj blog, ena od bralk pa me je obvestila, da to ni prvič.
  A tokrat je prvič, da tudi sam ne morem do lastnega bloga, pri svojih poskusih z zelo osnovnim računalniškim znanjem pa sem uspel nekako priti le do nadzorne plošče.
  Ta je brez šumnikov, nove objave niso možne, prav tako ni možno v osnutke in verjetno še kaj.
  Prosim za pomoč oz. nasvet.

 60. Pozdravljen,

  imam problem, najprej pa prosim, da se ne smeješ, ker vem, da sem velik začetnik in nevednež.
  Uspela sem nekako začeti z blogom. Ko grem na google najdem svoj blog, če pa ga odtipkam na siol blog, pa ga ni. Kaj moram narediti, mislim, da je potrebno kaj označiti.
  Res bi bila hvalažna za odgovor. Lep večer!

 61. Gigi, to vem, če sem prijavljena, da je tam zgoraj moj blog. Ampak recimo, da grem na siol blog, da nisem prijavljena pa odtipkam moj naslov bloga, ga ne najde. Če pa isto odtipkam na gugl, pa ga najde. Mislim,da je nekaj narobe, ker drugače če odtipkam recimo “piroman” mi takoj najde ta blog na BLOGOS-U, mojega pa ne.
  Ali me štekaš kaj mislim?

Dodaj odgovor