Minister Turk je postal kolega po blogu

Na SiOL-ovih novicah berem razveseljivo novico, da je Žiga Turk, novi minister brez listnice, zaplul v blogerske vode. Pisati je začel Turkov čas-opis.


Poteza Žige T., kot se sam poimenuje v naslovu prve objave, se mi zdi zelo pohvalna.
Turkov čas-opis
V slovenskem političnem prostoru ne poznam nikogar, ki bi se že lotil česa takšnega. ((Razen evrokomisarja Potočnika)) Pa se mi zdi takole na prvo žogo nekaj najbolj logičnega, da bi politiki pisali bloge. Malo privat, malo poklicno.

Kot od ljudstva izvoljeni bi z možnostjo komentiranja prispevkov vzpostavili pravo dvosmerno komunikacijo s svojimi volivci. Pojasnjevali bi lahko svoja stališča in preko komentarjev zbirali mnenja Slovencev. Posledično lahko blog deluje tudi kot odlična PR-mašina.

Po drugi strani – gospod Turk velja za nekakšnega pionirja digitalne dobe. ((Med drugim je v letu 1984 nastopil kot so-ustanovitelj revije Moj Mikro, leta 1993 pa je postavil eno prvih spletnih mest v Sloveniji. Več si preberite v njegovem življenjepisu.)) Mogoče se bodo pa počasi tudi ostali zbudili in sledili njegovemu zgledu.

Kot je po podelitvi Viktorjev zapisal Jonas, blogi počasi res nekaj premikajo. K temu premiku bo prav gotovo pripomogel tudi gospod Turk.

Obiščite ga in mu tudi vi izrecite dobrodošlico! Še naslov njegovega bloga: http://blog.zturk.com/

17 thoughts on “Minister Turk je postal kolega po blogu

  1. Vsekakor možakar vnaša svežino in navdih (esprit) v politikantsko sivino in je lučka na koncu tunela, ki daje slutiti konec negativne kadrovske selekcije in politikantskega klientelizma pri kroženju mojstrov pretakanja iz votlega v prazno po ministrskih stolčkih, ko se edini esprit nahaja v špiritu.

  2. offtopic: anglizmi v nemškem jeziku. Včeraj gledam na eni strani o neki dirki in mi je bilo vse jasno. Potem pa nekdo pojamra na forumu, da ne razume nemško in če mu lahko kdo prevede tisto zadevo.
    Pogledam spet na omenjeno spletno stran in, glej ga zlomka, šele tedaj sem ugotovil, da je jezik dejansko nemški, le besed story, track, finish itd. je bilo toliko, da mi ni potegnilo. Žalost.

Dodaj odgovor